Connect with us

Pro Tour

Ratajski pakt vierde PDC-titel; halve finale Meulenkamp

Krzysztof Ratajski heeft alweer zijn vierde titel bij de PDC gewonnen en de eerste in 2019. Ron Meulenkamp kende een sterke dag in Wigan, want hij haalde de halve finale van het zeventiende Players Championship.

Perfect in finales

Voor de vierde keer in ruim een jaar tijd stond Ratajski in een finale en ook voor de vierde keer wist hij te winnen. Ditmaal gooide hij in vijf van zijn zeven wedstrijden een gemiddelde van boven de 100 per beurt. De eerste ronde was nipt tegen Antonio Alcinas (6-5), daarna werden Barrie Bates, Glen Durrant en Marko Kantele verslagen. Jamie Hughes ging er zelfs met 6-0 vanaf, gevolgd door een 7-3-zege op James Wilson. In de finale trof de Pool UK Open-winnaar Nathan Aspinall, maar won overtuigend met 8-3.

Ik kan de World Matchplay winnen

Na afloop was Ratajski door het dolle heen. “Ik voel me fantastisch door deze zege en vooral door hoe ik speelde. Ik denk dat ik dit jaar wat ongelukkig ben geweest. Ondanks dat ik goed speelde kwam het resultaat er niet altijd doordat de tegenstanders nog beter waren. Ik geloof dat ik de World Machplay kan winnen wanneer ik zo blijf spelen als vandaag.”

Meulenkamp halve finale

Meulenkamp haalde de halve finale door te winnen van Geert Nentjes, Chris Dobey, James Richardson, William O’Connor en Boris Koltsov. Aspinall was in de halve finale net te sterk met 7-5. Jelle Klaasen haalde de laatste-16, waarin Koltsov te sterk bleek. Danny Noppert ging er in die ronde vanaf tegen Jamie Hughes.

Delen:

Meer over Pro Tour