Connect with us

Pro Tour

Ratajski pakt zevende titel bij de PDC; halve finale Noppert

Krzysztof Ratajski Darts European Tour

Krzysztof Ratajski heeft zijn vijfde Players Championship-titel weten bij te schrijven en zevende PDC-titel op het hoogste niveau. De Pool was in een thriller van een finale te sterk voor Ian White. Danny Noppert haalde de laatste vier na een zege op Michael van Gerwen.

Herpakt na moeizame start

Voor Ratajski was het een moeizame start van 2020, maar dat heeft hij nu weten recht te zetten. Dat ging wel door twee keer met minimaal verschil te winnen van Michael Mansell en Nick Kenny (6-5). In het gros van de partijen gooide hij echter gemiddelde van tussen de 103 en 106 per beurt. Zo werden Vincent van der Voort en Gabriel Clemens ook geklopt, gevolgd door Noppert in de halve finale. In de eindstrijd liep The Polish Eagle naar 7-5 en stond klaar op 40 voor de partij. White wist echter een fabelachtige 155-finish te gooien voor 7-7. In de slotleg was Ratajski alsnog de baas.

Noppert en Kuivenhoven

Noppert wist een sterk weekend af te ronden met een halve finaleplaats. Dat deed hij door Nathan Aspinall, James Wade én Michael van Gerwen te verslaan. Van Gerwen haalde op zijn beurt de kwartfinale door met 6-3 van Gary Anderson te winnen en 107,4 per beurt te gooien. Maik Kuivenhoven haalde al zijn tweede kwartfinale van dit jaar.

Delen:

More in Pro Tour