Connect with us

UK Open

Ratajski wint als eerste Pool een Pro Tour-event bij de PDC

Krysztof Ratajski PDC WK Darts 2018

De UK Open Qualifiers zijn op een bijzondere wijze afgesloten door de allereerste toernooizege van Krysztof Ratajski. De Pool had op de vijf voorgaande toernooien al twee keer de kwartfinale gehaald en nu maakte hij de klus af door achter elkaar Corey Cadby, Rob Cross en Daryl Gurney te verslaan. Hij is daarmee de allereerste Pool die bij de PDC een Pro Tour-event wint.

Unieke prestatie

Ratajski is de afgelopen twee jaar als een komeet omhoog geschoten. Vorig jaar plaatste hij zich voor nagenoeg iedere European Tour via de Oost-Europese qualifiers. Zijn niveau ging op die toernooien zo omhoog dat hij vervolgens bij de BDO-WDF de Winmau World Masters wist te winnen. Ratajski bedankte voor Lakeside, maar speelde vervolgens wel bij de PDC het European Championship en het World Darts Championship. Een tourkaart won hij daarna niet op Q-School en moet daardoor toch flink aanpoten om dit jaar door te kunnen breken richting de top-64 van de wereld. De toernooizege van vandaag is daarvoor een goede aanzet.

Cross na 1-5 verslagen

In Wigan won de Pool van Eddie Dootson (6-0), Rene Berndt (6-4), Ian White (6-5), Robert Owen (6-4) en Carl Wilkinson (6-4) om de kwartfinale te bereiken. Daarin stopte hij Corey Cadby af, die zaterdag het toernooi won. In de halve finale werkte Ratajski een 1-5-achterstand weg tegen Rob Cross en won de finale van Daryl Gurney met 6-4. Het levert hem een cheque op van 10.000 pond en in totaal heeft hij op de zes UK Open Qualifiers al 15.000 pond verdiend. Het wereldkampioenschap komt daardoor ook al erg dichtbij.

Noppert komt boven

Op de slotdag was het vooral ook ponden tellen voor iedereen die nog geen ruime uitgangspositie had om de UK Open Qualifiers te halen. Danny Noppert moest bijvoorbeeld nog flink aan de bak en deed dat. De Fries won van onder meer Gary Anderson met 6-3 en haalde de kwartfinale. Daarmee plaatste Noppy zich op het nippertje voor zijn eerste televisietoernooi bij de PDC. De rest van de Nederlanders waren vroeg klaar, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Jimmy Hendriks en Jermaine Wattimena haalden nog de laatste-64, goed voor 250 pond. Onder meer Jan Dekker lag er voortijdig uit en hij mist daardoor ook plaatsing voor de UK Open. Dat geldt ook voor de Braziliaan Diogo Portela, die zijn beslissende partij verloor. Vorig jaar miste hij de UK Open ook al op countback.

Delen:

Meer over UK Open