Connect with us

European Tour

Ratajski wint eerste European Tour-titel tegen nine-dart hero Chisnall

Krzysztof Ratajski Darts European Tour

Krzysztof Ratajski heeft voor het eerst een European Tour-titel weten te winnen. De Pool was in Gibraltar de sterkste op het dertiende en laatste toernooi van de tour. Opvallend was dat hij voor de zesde keer in een finale stond van een PDC-toernooi en ook voor de zesde keer wist te winnen. De overige vijf waren allemaal op vloertoernooien.

Nederlanders vroeg klaar

Op de finaledag kwamen nog twee Nederlanders in actie. Michael van Gerwen werd uitgeschakeld door Nathan Aspinall met 3-6. Jermaine Wattimena ging er daarna ook vanaf tegen Dave Chisnall met 6-4. Chizzy gooit sinds deze week met nieuw materiaal. Hij heeft Target verruilt voor Harrows en die switch pakt goed uit. Zijn spel zag er verzorgd uit en in de kwartfinale volgde er zelfs een negendarter. Het bracht hem de zege tegen James Wade, om vervolgens Aspinall ook met 7-6 te verslaan.

Geen maat op Ratajski

Op Ratajski had hij echter geen antwoord. De Pool had zaterdag al van Steve Beaton gewonnen en was zondagmiddag met 6-3 te sterk voor Joe Cullen. Ian White moest er in de kwartfinale met 6-3 aan geloven, waarop de turbo echt aan ging. The Polish Eagle walste over Daryl Gurney heen met 7-3 en een gemiddelde van 109,51 per beurt. In de finale nam Chisnall nog een 2-0-voorsprong, daarna gingen er acht legs op rij naar Ratajski (102,85) voor de 2-8-zege. Het brengt hem al naar plaats 23 op de wereldranglijst, terwijl hij nog altijd geen volle twee jaar op de tour erop heeft zitten. Een plaats in de top-16 na het aanstaande WK komt dan ook in het vizier.

European Tour Gibraltar: Uitslagen, Statistieken en Programma

Delen:

More in European Tour