Connect with us

Pro Tour

Ratajski zorgt voor bizar unicum met dubbele zege in Barnsley

Krzysztof Ratajski Darts European Tour

Krzysztof Ratajski heeft het laatste Players Championship van het jaar gewonnen. De Pool was zaterdag ook al de beste en herhaalde een optimale dag in Barnsley. In de finale won hij van Adrian Lewis en zorgde voor een unicum. Ratajski heeft namelijk geen tourkaart en wist toch een volledig weekend te domineren. Hij won ook al eerder een UK Open Qualifier en heeft zo drie PDC-titels op zijn naam staan in dit jaar.

Slotlegs doen het tegen Jackpot

Op weg naar de finale won Ratajski van Cameron Menzies (6-2), Zoran Lerchbacher (6-2), Terry Temple (6-3), Daryl Gurney (6-4), Michael Smith (6-4) en Kyle Anderson (6-4). In de bovenste helft van het speelschema wist Adrian Lewis zich er doorheen te gooien. Jackpot versloeg Chris Quantock (6-3), Robert Thornton (6-5), Jamie Hughes (6-3), Jamie Bain (6-3), James Wade (6-4) en Luke Humphries (6-3). Voor Humphries was het bereiken van de halve finale cruciaal, want daardoor plaatste de jongeling zich op het nippertje voor het wereldkampioenschap. In de finale gingen Ratajski en Lewis hand in hand naar 4-4, vanaf dat moment sloeg de Pool toe. Het brengt hem ook een voorlopig ticket voor de Grand Slam of Darts en hij duwt Jeffrey de Zwaan van de zestiende plaats. De Zwaan staat hoger op de wereldranglijst, maar meerdere zeges op de Tour gaan voor.

Negendarter Hendriks, dreun voor Van de Pas

Jimmy Hendriks wist de dag te openen met een negendarter, maar verloor vervolgens wel in de tweede ronde van Michael Smith (6-0). De beste Nederlander was Jermaine Wattimena, die de laatste-16 haalde. Daarin bleek Kyle Anderson met 6-0 te sterk. Jeffrey de Zwaan, Vincent Kamphuis en Jan Dekker kwamen tot de derde ronde. De pijnlijkste nederlaag van de Nederlanders kwamen op naam van Benito van de Pas. Hij verloor na een voorsprong alsnog in de eerste ronde van Jamie Hughes (3-6). Hierdoor is hij als 65ste geëindigd op de Players Championship Order of Merit en mist hierdoor de Players Championship Finals. En dat terwijl hij in 2016 nog drie van deze vloertoernooien wist te winnen.

Delen:

Meer over Pro Tour