Connect with us

Pro Tour

Recorddag met vier negendarters waarvan twee Nederlandse

Het Players Championship 2 van 2019 gaat de boeken in als de eerste met liefst vier negendarters. Geert Nentjes opende het bal, waarna het flink raak was. Twee van de negendarters werden gegooid op de borden die werden gestreamd en dus in beeld waren.

Nentjes in debuutweekend

Nentjes speelde zijn eerste weekend op de Pro Tour en wist deze dus gelijk kracht bij te zetten door een perfecte leg te noteren. Niet veel later deed Dave Chisnall hem na, Chizzy zou uiteindelijk zelfs het toernooi op zijn naam weten te schrijven. De derde negendarter kwam van Chris Dobey. Hollywood speelde donderdagavond nog in de Premier League Darts en liet toen al zien in goede vorm te zijn. Tegen Dave Prins moest hij een elfde leg spelen en daarin sloeg hij toe met negen perfecte pijlen.

Mighty Mike kan niet achterblijven

Als er iets bijzonders wordt gepresteerd, dan kan Van Gerwen uiteraard niet achterblijven. De Nederlander zorgde voor het record door als vierde man de perfecte leg te gooien. Dat deed hij in de kwartfinale tegen Jonny Clayton en er waren twee opvallende punten bij de negendarter. Allereerst de route die hij bewandelde, want hij besloot 141 uit te gooien via triple-19, triple-16 en dubbel-18. Daarnaast verloor hij de wedstrijd ook nog eens ondanks de perfecte leg. Daarmee was hij van de vier met een negendarter overigens de enige.

Delen:

Meer over Pro Tour