Connect with us

Grand Slam of Darts

Regen van 180’ers brengt Van Gerwen klinkende zege

Michael van Gerwen World Grand Prix halve finale 2018 Darts

Michael van Gerwen is de Grand Slam of Darts met een flitsend optreden begonnen. In een regen van 180’ers wist hij Gary Robson scorend volledig te overlopen. Tot de laatste leg gooide hij tegen een gemiddelde van 120 per beurt, dat zakte uiteindelijk naar 112,66 per beurt. Het was wel voldoende voor de klinkende 5-1-zege.

Direct jacht op perfectie

De enige partij die Van Gerwen als tiener op Lakeside speelde was tegen Gary Robson. Toen won de Engelsman tegen een onwennige Mighty Mike, die vooral druk was met de losvallende reclamestickers op zijn shirt. De rollen zijn inmiddels omgedraaid, want de afgelopen drie jaar won hij de Grand Slam of Darts. Robson is ver weggeweest, maar inmiddels weer teruggeklommen op de BDO-ranking. Via die route plaatste Robson zich ook voor het toernooi in Wolverhampton. De openingsleg bracht Van Gerwen gelijk een 180’er en knalde er twee maximale scores tegenaan in de tweede leg. De zevende dart viel net boven de triple-20, maar met een 11-darter was het al 2-0.

De 180’ers blijven maar komen

In zijn eigen leg stond Van Gerwen na twaalf pijlen alweer op 40 en maakte het direct af. De gemiddeldes lagen dan ook bijna dertig punten uit elkaar: 118,66 om 81,33. Er kwam alweer een vierde 180’er achteraan voor Mighty Mike, voor Robson zijn eerste noteerde. Zo pakte de Engelsman zijn eerste leg met een 12-darter. De vijfde maximale score bracht Van Gerwen na negen pijlen alweer op 88 en zo kwam hij op matchpoint. Er kwam nog maar een 180’er achteraan, om na negen pijlen alweer op 87 te staan. Bulls-eye viel niet, maar hij mocht terugkomen om het alsnog af te maken op dubbel-8.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts