Connect with us

World Matchplay

Rentree levert Lewis ondanks moeizaam spel een zege op

Adrian Lewis heeft zich ondanks opstartproblemen weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Matchplay. Na een medische ingreep keerde hij in Blackpool terug op het grote podium en kreeg Steve Beaton niet losgespeeld. Eén kort sprintje was toch voldoende voor de zege. In de tweede ronde wacht Ian White of Rob Cross.

Herstelde Lewis nog niet op niveau

Lewis heeft een zwaar half jaar gehad, waarin prestaties lange tijd achterwege bleven en vervolgens een blessure opspeelde. Een maand geleden werd hij geopereerd aan zijn onderrug en speelde daardoor lange tijd geen toernooien. In de eerste legs kwam hij moeizaam op gang en had Beaton de kans om naar 0-2 te lopen. Dat liet hij na en Lewis wist met een 110-finish naar 3-1 uit te lopen. De eerste 180’er van The Adonis bracht hem wel een leg dichterbij, om uit de onderbreking ook twee legs te pakken. Lewis herpakte zich met een 70-finish (4-4) en maakte ook soepel 5-5. Zijn gemiddelde schommelde echter nog altijd op 91 per beurt en was daarmee duidelijk nog niet de oude.

Jackpot trekt toch een sprintje

In de elfde leg maakte Beaton voor het eerst weer een foutje door 69 niet uit te gooien en Lewis deed dat wel vanaf 78. Jackpot stond na twaalf pijlen op een dubbel en gooide zijn eigen leg via dubbel-18 uit voor een 13-darter: 7-5. Beaton bleef de druk wel opvoeren door een 100-finish voor 8-7. Daar bleef het bij, want Lewis hield zijn eigen leg en maakte het af met een 81-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay