Connect with us

World Matchplay

Reyes debuteert swingend met ruime zege op Thornton

Cristo Reyes Darts PDC

Cristo Reyes heeft een flitsend debuut afgewerkt op de World Matchplay. De Spanjaard is al maanden in goede doen en wist dat ook te tonen tegen Robert Thornton. De Schot heeft in alle jaren pas één keer de eerste ronde weten te overleven in Blackpool en ook ditmaal slaagde hij daar niet in. Vanaf de vierde leg maakte Reyes het verschil en vloog weg voor 10-3 en 101,29 per beurt. In de tweede ronde wacht Peter Wright.

Reyes laat zijn vorm gelijk zien

Reyes staat voor het eerst in Blackpool en liet gelijk zien dat hij goed in vorm is. In de eerste legs had hij de overhand en wist in de vierde leg de break met een 11-darter te pakken voor 3-1. De Spanjaard opende ook nog eens met een 177-score, voor Thornton toch wat terugdeed met een 180’er. De Schot kreeg de kans vanaf 112 om terug te breken, alleen tops viel er niet in. Zo was het bij de eerste onderbreking al 4-1 voor Reyes. Zijn gemiddelde lag stevig boven de 100 per beurt en de druk lag iedere leg bij Thornton. De Schot bezweek in de zesde leg met het missen van twee pijlen op dubbel-12 en Reyes vloog al naar 1-6.

In rap tempo naar de zege

In de achtste leg stond de Spanjaard alweer klaar op 40, ditmaal wist Thornton zich wel te redden met een 62-finish. Zo kon de Schot af en toe een leg sprokkelen, maar veel meer was het ook niet. Uit de tweede onderbreking gooide Reyes twee legs op rij een 180’er en met een tweedart 83-finish kwam hij al op matchpoint. Thornton had de kans om nog iets terug te doen, want hij kreeg een volle beurt vanaf 40 om te breken. Tot irritatie van hemzelf vlogen de pijlen ver naast het gewenste vakje en sloeg Reyes opnieuw gelijk toe via dubbel-16. En dat met een gemiddelde van 101,29 per beurt.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay