Connect with us

World Darts Championship

Richardson herhaalt ‘Barney-truc’ en vloert nu Huybrechts

James Richardson heeft zijn superstunt uit 2012 weten te herhalen. De Engelsman won toen van Raymond van Barneveld, nu moest Kim Huybrechts er op genadeloze wijze aan geloven. Richardson won met 3-0 en stuit nu op Alan Norris.

Gedachtes aan 2012 komen snel boven

Huybrechts heeft een moeilijk jaar achter de rug door een blessure, mentale problemen en het overlijden van zijn moeder. Richardson is dan niet bepaald de meest gelegen tegenstander. De Engelsman speelde één keer eerder op het WK en won toen gelijk van Raymond van Barneveld. In de tweede ronde waren de verwachtingen te hoog en was het uitgerekend Huybrechts die toen eenvoudig won. Nu stond Richardson toch weer met al het vertrouwen op het podium. Een 13-darter zorgde voor 0-1, om twee pijlen te missen voor de snelle break. In de vierde leg was het wel raak door scores van 180 en 177 voor dubbel-12.

Huybrechts komt niet op gang

In de tweede set pakte Huybrechts nog wel de openingsleg, daarna werd hij simpelweg overlopen door de Engelsman. Die leg kreeg hij namelijk al cadeau door gemiste dubbels, in de derde en vierde leg vond Richardson wel de buitenste ring. Met een 105-finish opende Ruthless ook gelijk weer sterk in de vierde set en raffelde de partij af met een strakke 15-darter. Huybrechts sloot af met een bedroevend gemiddelde van 86,52 en sluit daarmee een moeizaam jaar af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship