Connect with us

Pro Tour

Robbe houdt verrassende Tsjech van zich voor dagzege op Q-School

Mario Robbe Darts PDC

Mario Robbe heeft op de tweede dag van Q-School ook voor het tweede Nederlandse succes gezorgd. Na Dirk van Duijvenbode wist de Brabander nu toe te slaan in het Duitse Hildesheim. Domineerden de Nederlanders de eerste dag, nu was het een zeer internationale aangelegenheid. Uiteindelijk kwam Robbe op het nippertje bovendrijven.

Tweede keer is raak

Vorig jaar deed Robbe al een poging om zijn carrière opnieuw op te pakken. Tien jaar geleden stond hij twee keer op Lakeside, maar de doorbraak bleef uit. The Dutch Robot speelde sinds 2009 nog maar sporadisch een toernooi, tot hij vorig jaar met steun van Michael van Gerwen en Vincent van der Voort een poging waagde op Q-School. Dat pakte niet goed uit en ook de UK Open Qualifiers en de European Tour-qualifiers brachten weinig succes. Hij plaatste zich alleen voor de Gibraltar Darts Trophy. Nu was het dus wel raak.

Tsjech Humpula kleurt de dag

Lange tijd leek het erop dat Frantisek Humpula de grote man van de dag zou gaan worden. De Tsjech heeft nog een bescheiden trackrecord, maar liet in Duitsland zien waartoe hij in staat is. Hij won van onder meer Yordi Meeuwisse, Mark Puls, Rene Eidams en in de halve finale van Mike Holz. In de finale nam hij ook een 3-1-voorsprong, tot Robbe de regie over nam. De Nederlander had gewonnen van Hannes Schnier, Till Meischner, Nico Blum, Jose Antonio Justicia Perales, Gabriel Rollo, Michele Turetta en Tytus Kanik. Met een bulls-eye 121-finish maakte Robbe in de finale 3-3, waarop het naar een beslissende negende leg liep. Daarin gooide hij een 15-darter voor de tourkaart.

Punten sprokkelen

Van Duijvenbode haalde donderdag de finale en kwam nu tot de laatste-16. Hierdoor heeft hij al negen punten op de teller voor de Order of Merit. Op basis van deze puntenranglijst worden zondag nog eens zes tourkaarten uitgedeeld. Ook Danny Noppert heeft al zeven punten verzameld, hij haalde na zijn kwartfinale van gisteren nu de laatste-32. Ryan de Vreede, Geert Nentjes en Michael Stoeten haalden nu ook de laatste-16.

Delen:

Meer over Pro Tour