Connect with us

The Masters

Rockstar gooit Cross uit The Masters

Rob Cross is in de eerste ronde van The Masters 2019 uitgeschakeld. Joe Cullen wist bij zijn debuut direct een voorsprong te pakken en gaf deze niet meer uit handen. Cross miste twee cruciale pijlen voor 7-7 en daarna was het klaar. James Wade won eerder op de avond eenvoudig van Gerwyn Price.

Cross is net niet scherp genoeg

De openingsfase was volledig voor Cullen, waarin Cross niet thuis gaf. Met een 76-finish was het 1-4, waarop de voormalig wereldkampioen zijn inhaalrace inzette met een 124-finish. Hij kwam tot op 4-5, gevolgd door een solide 15-darter van Rockstar. Cullen gooide een 180’er en de tweedart 100-finish om toch weer weg te lopen, waarop hij zijn eigen leg opende met de vierde 180’er. Hij was alleen niet in vijf beurten uit en weer kwam Cross terug tot op één leg. Vanaf 90 kreeg Voltage de kans om gelijk te komen, maar dubbel-15 viel niet. Cullen voerde de druk nog maar eens op met een 180’er, voor Cross door zijn maximale klaar stond op 44. De 107-finish van Cullen bracht hem echter op matchpoint. Cross leek de partij nog te gaan verlengen, om drie pijlen op dubbel-16 te missen. Zo klaarde Cullen de klus.

Wade straft The Iceman af

Op voorhand werd er vooral ingezoomd op het gedrag tussen Price en Wade. Waar de Welshman al een forse straf heeft gehad voor zijn gedrag op de Grand Slam of Darts, wacht de Engelsman nog af wat voor hem de sanctie zal zijn nu zijn gedrag op het wereldkampioenschap. In Milton Keynes stond de druk er nog niet zover op om zich te laten gaan. In de openingsfase strafte Wade de kleine slippertjes van Price genadeloos af en liep eenvoudig naar een 6-1-voorsprong. Met een 90-finish voor een 12-darter kon de Welshman iets tegen doen, om zijn volgende leg te houden met een 100-finish. Wade poetste ondertussen 64 en dubbel-10 weg voor 8-3. Die marge gaf hij niet meer weg en maakte het af met zijn derde 180’er en dubbel-6: 10-7.

Statistieken The Masters 2019

Delen:

Meer over The Masters