Connect with us

World Darts Championship

Rodriguez, Asada en Burness pakken WK-tickets

Rowby-John Rodriguez en Seigo Asada keren terug op het PDC World Darts Championship. Daarnaast heeft zaterdag Kevin Burness zich verzekerd van zijn allereerste deelname in Alexandra Palace.

Oostenrijkse broedermoord

De oudste van de Rodriguez-broers kende een flitsende start bij de PDC, maar is daarna toch stil blijven staan. WK-plaatsing leek nu ook geen zekerheid via de Pro Tour-ranking, maar hij keert dankzij de winst op de Zuid- en Oost-Europese qualifier toch voor het vierde jaar op rij terug op het WK. De gewezen finalist van het Jeugd-WK won daarvoor in de finale van zijn jongere broertje Rusty-Jake met 6-4.

Overmacht Asada in Japan

In Azië is Asada dit seizoen op de nieuwe Asian Tour al één van de beste spelers, in eigen land bleek hij nu niet te verslaan. In de Japan Qualifier won hij met 4-1 van Nobuhiro Yamamoto en stond in de finale verrassend tegenover Shingo Enomata. Het werd zelfs 5-1 voor Asada in de strijd en daarmee verzekerde hij zich van het WK. Hij had zich vermoedelijk ook geplaatst via de Asian Tour Order of Merit, want de beste vier spelers hiervan mogen naar Alexandra Palace. Doordat Asada uit deze lijst verdwijnt staat Paul Lim nu op een virtuele WK-plaats.

Noord-Ierse verrassing

Voorafgaand aan de finale van de World Grand Prix wordt ieder jaar de finale gespeeld van de Tom Kirby Memorial. Deze Ierse Qualifier voor het WK leek op voorhand een prooi te zijn voor Mick McGowan. Hij begon de finale als grote favoriet, maar werd verrast door Burness. De Noord-Ier won in januari zijn tourkaart, maar kon op de Pro Tour erg weinig klaarspelen. Nu mag hij dus wel naar Alexandra Palace.

Delen:

Meer over World Darts Championship