Connect with us

Premier League Darts

Rotterdam AHOY kleurt twee dagen lang oranje!

Vanwege een hevige storm in maart j.l kon de Premier League avond in Exeter niet doorgaan. De PDC besloot daarop om niet 1 maar 2 speelrondes in Rotterdam Ahoy af te werken. De kaarten voor donderdag 19 april waren binnen een half uur uitverkocht, deze extra speelavond was voor de dartsfans dus een prachtige gelegenheid om alsnog aan kaarten te komen voor het grootste dartevenement op Nederlandse bodem. Ook de kaarten voor vandaag waren dan ook binnen no-time uitverkocht.

Vanavond kunnen ruim 10.000 oranje dartsfans hun hart ophalen bij vijf fantastiche partijen. Wereldkampioen Rob Cross die zeven van zijn acht wedstrijden heeft gewonnen, komt twee keer in actie. Zijn eerste match is tegen Daryl Gurney, tweede tegenstander is Gary Anderson.

Michael Smith maakt zijn debuut in Rotterdam, de Engelsman die momenteel tweede is in het Premier League klassement krijgt Gary Anderson, die op de vierde plek staat, als tegenstander. Ook Anderson speelt deze ronde twee keer.

Raymond van Barneveld speelt zijn thuiswedstrijd tegen Simon Whitlock en hoopt voor zijn “Barney Army” de ban te doorbreken, de Hagenaar verloor zijn laatste vier partijen en is dus gebrandt om “The Wizard” te verslaan.

Michael van Gerwen, eerste in het klassement en de grote favoriet voor de Premier League titel mag het opnemen tegen de kleurrijke Schot Peter Wright , de huidige nummer twee van de Order of Merit. Aan Wright de “ondankbare” taak om voor een vol Ahoy te laten zien wat hij kan.

Peter Wright en Raymond van Barneveld staan op een (vrijwel) kansloze positie om de play-offs te halen. Zij strijden vooral voor een betere plek in het Premier League klassement en voor meer prijzengeld. Met de play-offs in zicht is het vooral voor Daryl Gurney, Gary Anderson en Simon Whitlock een belangrijke avond.

Delen:

Meer over Premier League Darts