Connect with us

Asian Tour

Royden Lam en Paul Lim winnen eerste Asian Tour-events; Suzuki maakt indruk

Paul Lim PDC WK Darts 2018

Royden Lam en Paul Lim hebben de eerste twee toernooien van de Asian Tour van 2019 weten te winnen. In het Koreaanse Seoul was Lim de man van het weekend, want de afgelopen week 65 jaar geworden Singapore Slinger stond ook in een finale. Kersvers Lakeside-kampioene Mikuru Suzuki maakte eveneens indruk.

Uitmuntende finale

Op zaterdag stonden Lam en Lim in de finale, waarin ze een waar spektakel afleverden. Met legs van 18, 12 en 14 kwam Lam op een 3-0-voorsprong, waarna Lim terugsloeg met legs van 13, 14, 15 en 13. Hij miste één dart voor de wedstrijd en stond in de negende leg klaar op 97. Lam gooide echter een 101-finish, waardoor de 5-4-zege en de hoofdprijs van 3.000 dollar naar de man uit Hongkong ging. Lim verloot zodoende ondanks een gemiddelde van 105,3 per beurt.

Revanche genomen

Dat liet de ervaren man niet op zich zitten en was zondag ongenaakbaar. Op weg naar de kwartfinale verloor hij slechts één leg, voor Suzuki hem als enige in de problemen bracht. Het werd 5-4, waarop Lourence Ilagan en in de finale Kevin Leung er allebei vanaf gingen met 5-2. Opnieuw moest Lim in de finale een achterstand wegwerken. Vanaf 0-2 pakte hij echter vijf legs op rij voor de zege met twee 180’ers en een 174-score.

Suzuki mist twee matchdarts

Suzuki won eerder deze maand als debutante het damestoernooi van Lakeside. Waar veel van de Europese topspeelsters zich meten op de PDC Challenge Tour, kiest de Japanse voor het Aziatische circuit van de PDC. Zaterdag haalde ze al de laatste-16, om daarin te verliezen van Lim. Zondag won ze vier partijen op rij, waaronder van Lim’s World Cup-partner Harith Lim. In de kwartfinale kwam Suzuki op een 4-3-voorsprong dankzij een 86-finish voor een 12-darter. Paul Lim sloeg terug met een 120-finish, om twee matchdarts te overleven van de Japanse. Daarop maakte Lim het af met een 68-finish.

Opnieuw vier WK-tickets

Op de Asian Tour zijn vier tickets voor het PDC World Darts Championship te verdienen. Doordat Seigo Asada vorig jaar ook de Japanse qualifier won, wist zelfs de top-5 zich voor afgelopen WK te plaatsen. Drie van de vijf staan nu alweer in de top-4. Dagwinnaars Lim en Lam staan één en twee. Kai Fan Leung heeft zich als nieuweling ertussen gemeld, met Ilagan – vorig jaar winnaar van de Asian Tour – op de vierde plaats. Grote tegenvallers dit weekend waren Asada en Noel Malicdem, die juist op het PDC WK allebei indruk hadden gemaakt. Asada verloor bij de laatste-16 en laatste-32. MAlicdem verloor twee keer al vroegtijdig van Kevin Leung.

Delen:

Meer over Asian Tour