Connect with us

World Darts Championship

Rugklachten Van Gerwen: “Met gooien geen last van”

Michael van Gerwen heeft overtuigend de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt, toch was de Nederlander niet helemaal tevreden na de 4-1-zege op Max Hopp. Hij won negen van de eerste tien legs voor een 3-0-voorsprong, daarna werd het rommelig. Na afloop gaf hij tegenover Dan Dawson aan rugklachten te hebben.

Goed dat ik paar dagen vrij ben

“Ik heb er tijdens het gooien geen last van”, aldus de Nederlander. “Ik voel het wanneer ik het podium op loop en bij dat soort bewegingen. Drie dagen geleden heb ik er naar laten kijken. De afgelopen twee dagen voelde ik niets, maar vandaag speelde het weer wat op. Het is goed dat ik nu weer een paar dagen vrij ben.”

Doe het mezelf aan

Over zijn wedstrijd: “Ik kom makkelijk voor en daarna maak ik het mezelf onnodig moeilijk. Ik doe het mezelf aan”, verzucht Mighty Mike voor de camera van RTL7Darts. “Ik had de wedstrijd veel eerder moeten afmaken en hem niet het idee moeten geven dat er iets te halen valt.” Met name de dubbels werden minder door elf missers op rij. “En daar baal ik van. Ik gooide mooie finishes, dus tot dat moment was het prima.”

Kerst vieren zit er niet in

Van Gerwen eindigde uiteindelijk op 101 gemiddeld en dat stemde hem tevreden. “Dit gooien en dat is dan niet eens mijn beste wedstrijd. Moet je bedenken als ik dat wel ga doen.” Na de kerstdagen keert Mighty Mike terug in Londen voor de vierde ronde tegen Adrian Lewis of Darius Labanauskas. “Ik ga even naar huis voor de familie. Kerst vieren zit er niet echt in, want ik ga me voorbereiden op het vervolg van het toernooi.”

Delen:

Meer over World Darts Championship