Connect with us

Pro Tour

Ruim 600 darters met 37 Nederlanders strijden op Q-School voor 33 tourkaarten

Jerry Hendriks PDC WK Darts 2017

Het wordt vier heftige dagen, want van donderdag tot en met zondag strijden meer dan zeshonderd darters om een plaats op de Pro Tour. Bij deze groep zijn 37 Nederlanders aanwezig. Q-School was al jaren aan het groeien, maar de huidige editie kent een explosieve groei. Dit komt door een aantal wijzigingen, waardoor het voor spelers lucratief is om mee te doen en tegelijkertijd noodzakelijk.

Strijden om 33 tourkaarten

Voor het eerst is Q-School gesplitst. Er wordt een Britse versie gehouden en tegelijkertijd is er in het Duitse Hildesheim een Europese variant. Op de Britse versie verdienen alle vier de dagen de twee finales een tourkaart, op de Europese versie is dit alleen weggelegd voor de dagwinnaar. Cumulatief aan de hand van het aantal deelnemers per Q-School worden er daarna nog extra kaarten verdeeld op basis van een Order of Merit. Voor iedere overwinning verdien je namelijk op iedere speeldag punten. Zo zijn er 15 extra plaatsen te verdienen op de Britse versie en zes op de Europese. Deze splitsing naar twee locaties zorgt al voor een toename van het aantal deelnemers. Daarnaast hoeven de Tourkaarthouders vanaf 2018 geen inschrijfgeld meer te betalen op de diverse toernooien, waardoor het verdienen van een tourkaart nog lucratiever is. Wil je deelnemen aan diverse kwalificatietoernooien, dan zul je op Q-School gespeeld moeten hebben. Net zoals op Challenge Tour. Dat maakt het dus tegelijkertijd noodzakelijk.

37 Nederlanders in Hildesheim, Stompé ontbreekt

De 37 Nederlanders spelen dus om 10 tickets, dit zijn Duvaan Ata, Ronald Balfoort, Jeffrey Bekema, Melvin de Fijter, Ryan de Vreede, Jeffrey de Zwaan, Bjorn Fransen, Mats Gies, Fons Hardeman, Jerry Hendriks, Leo Hendriks, Wim Hofsink, Remon Hurrebrink, Chris Iedema, Vincent Kamphuis, Arjan Konterman, Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Eddy Merlijn, Mareno Michels, Geert Nentjes, Danny Noppert, Alexander Pas, Michael Plooy, Mario Robbe, Erik Schmeltz, Ron Schouten, Henry Smit, Michael Stoeten, Dick van Dijk, Michael van Dijk, Dirk van Duijvenbode, Berry van Peer, Carlo van Peer, Dennis Verhaegen, Wilco Vermeulen en Okke Weerstand. Grote afwezige is Co Stompé. Hij gaf begin december al aan een rentree te maken, maar heeft zich uiteindelijk toch niet ingeschreven.

Veel grote namen aanwezig

Het deelnemersveld voor Q-School zit bomvol grote namen. Zo maakt Colin Lloyd een rentree en gaan ook voormalig Major-finalisten Wes Newton, Colin Osborne, Barrie Bates en Shayne Burgess de strijd aan. Voormalig wereldkampioenen bij de jeugd Corey Cadby, Arron Monk en James Hubbard zijn van de partij, net zoals Andy Smith, Andy Jenkins, Dennis Smith, Alan Tabern en Dean Winstanley. De groep overstappers vanaf de BDO/WDF is eveneens groot met naast Danny Noppert ook Jeff Smith, Tony O’Shea, Darryl Fitton, Cameron Menzies, Martin Atkins en Jamie Hughes.

Delen:

More in Pro Tour