Connect with us

World Cup of Darts

Rusland zet Australië met sublieme koppelpartij een hak

Boris Koltsov PDC World Cup of Darts

Rusland heeft voor een grote stunt gezorgd door Australië uit te schakelen op de World Cup of Darts. Wales overleefde een moeizame partij, terwijl België overtuigend won. Singapore wist na Schotland ook Spanje te verschalken

Sublieme koppelpartij

Australië kwam al gelijk in de problemen door een wankel spelende Kyle Anderson en een uitstekende Alexandr Oreshkin. De aparte verschijning bleef koel en won na een partij vol met breaks met 4-2. Daardoor moest de geblesseerde Simon Whitlock het recht zien te zetten. Hij heeft een polsblessure nadat hij onderuit is gegaan onder de douche. Boris Koltsov opende ook nog eens met een 12-darter, maar daarna nam The Wizard de partij toch over. Met een 78-finish deelde hij de tik uit en won met 4-1. Zo kwam er een koppelpartij, waarin de Russen uitmuntend speelden. Ze hielden hun eigen leg in zestien pijlen, om te breken met een 14-darter en door een bulls-eye 81-finish was het al 0-3. De 180’er van Anderson kwam vervolgens te laat, want Koltsov maakte het af via dubbel-10.

Zeven matchdarts overleefd

In de kwartfinale wacht Wales. Gerwyn Price was voor Wales in de eerste ronde uitmuntend, nu had hij ontzettend veel moeite tegen Mick McGowan. De Ier had door alle gemiste dubbels zelfs de overhand, tot hij zelf ook begon te missen. Zowel in de zesde leg als in de zevende kreeg hij matchdarts. Uiteindelijk liet McGowan er zeven onbenut en kon Price alsnog winnen. William O’Connor leek vervolgens een koppelpartij af te dwingen. Hij kwam op 2-3, voor Webster toch zijn klasse liet zien. Met een 77-finish was het gelijk, gevolgd door een 180’er en een bulls-eye 81-finish voor een 12-darter.

Beste prestatie ooit van een Belg

De Belgen wonnen uiteindelijk eenvoudig met 2-0 van Griekenland, waar het echter wel een stuk spannender had kunnen worden. Kim Huybrechts was op zijn dubbels namelijk ontzettend slordig (4 uit 21) en gaf daardoor Ioannis Selachoglou heel veel kansen. De zeer onervaren Griek profiteerde alleen niet, met name in de vijfde leg bij 2-2 miste hij drie belangrijke pijlen op dubbel-10. Zo won Huybrechts met 4-2. De Grieken hadden hun kopman John Michael in de tweede partij gezet, alleen hij trof een waanzinnige Ronny Huybrechts. Hij kwam tot 115,62 per beurt en gooide daarmee zowel zijn persoonlijk hoogste gemiddelde ooit op televisie als het hoogste Belgische gemiddelde.

Lim en Lim stunten door

Singapore zorgde in de eerste ronde voor de waanzinnige stunt door Schotland te verslaan en ook tegen Spanje gingen Paul en Harith Lim uitmuntend aan de slag. Antonio Alcinas opende de eerste single nog goed en kreeg twee pijlen voor de openingsleg. Paul Lim gooide er een 112-finish in voor de eerste leg en daarmee bleek de partij ook gelijk beslist. Cristo Reyes wist dat wel recht te zetten tegen Harith Lim, alleen in de koppelpartij kwamen de Spanjaarden niet los. Scorend waren ze veel beter, maar als er een finish aan te pas kwam ging het telkens mis. Zo staat Singapore voor het eerst in de finale en wacht daarin België.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts