Connect with us

World Cup of Darts

Schotland eenvoudig langs Zweden; België schakelt Duitsland uit

Schotland heeft de favorietenstatus opnieuw waargemaakt door ditmaal Zweden eenvoudig aan de kant te zetten. In de kwartfinale wacht een kraker met België, dat eenvoudiger dan verwacht Duitsland wist te verslaan. Nieuw-Zeeland en Japan gaan uitmaken wie de andere halve finalist wordt in de onderste helft van het speelschema.

Petersen kan het niet alleen

Het treffen tussen Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland liet heel mooi zien dat je het niet alleen kunt. Devon Petersen was de beste speler van de vier en wist zijn single heel overtuigend te winnen van Haupai Puha. Cody Harris won van Vernon Bouwers en zo kwam het aan op de koppelpartij. Daarin was Bouwers de zwakke schakel en Petersen kon hem er niet doorheen slepen. Bouwers misrekende zich ook nog eens op een finish (ging voor tops in plaats van bulls-eye) en zo was het snel 3-0. Nieuw-Zeeland miste vervolgens negen matchdarts en zo kregen de Afrikanen zelfs nog kans om een beslissende leg af te dwingen. Dat lukte niet en zo was het 4-2.

Paul Lim kan niet blijven stunten

Singapore en Japan kwamen uiteindelijk niet tot aan een koppelpartij. In twee trage partijen had Seigo Asada zijn handen vol aan Paul Lim. The Singapore Slinger wist met een 160-finish de partij om te buigen, doordrukken kon hij echter niet. Asada nam het initiatief over en won in de zevende leg. Ook Haruki Muramatsu was de betere speler dan Harith Lim, maar miste ook erg veel dubbels. Zo bleef het nog redelijk spannend, voor de Japanner de zege pakte.

Caris neemt nu echt afscheid

Magnus Caris wist zijn pensioen nog twee dagen uit te stellen door Brazilië te verslaan, de Zweden konden alleen geen vuist maken tegen Schotland. Caris zelf verloor met 4-0 van Gary Anderson en daarmee eindigde zijn imposante carrière. Dennis Nilsson moest vervolgens proberen om nog een koppelpartij af te dwingen. Hij begon goed met een 81-finish, maar Peter Wright boog het daarna overtuigend om. Een 121-finish was goed voor 3-1, waarop Nilsson toch nog terugkwam. Hij kreeg vier pijlen om 3-3 te maken, maar sloeg niet toe.

Hopp komt niet opdagen

Op voorhand leek het Duits-Belgische duel de spannendste te worden. Toch kwam er geen koppel. Kim Huybrechts miste twee beurten op de dubbels en Martin Schindler strafte het af met een 83-finish. Met een bulls-eye 75-finish zette de Belg het weer recht, om de Duitser pardoes te zien exploderen. Met zeven keer triple-20 op rij bleef een negendarter uit, maar het werd wel 2-3. Huybrechts maakte gelijk en in de slotleg werd het heel zenuwachtig. Schindler miste vier matchdarts en de Belg vond dubbel-5. In het tweede duel wist Dimitri Van den Bergh scorend gelijk het initiatief te pakken. Hij hield zijn eigen leg op tops en brak met een 180’er.  Max Hopp deed totaal niet mee aan het duel en hij werd dan ook compleet overlopen. Pas in de vierde leg kon hij wat triples vinden, dat counterde Van den Bergh met een 180’er. Zo werd het 4-0 en eindigde Hopp met 76,19 per beurt.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts