Connect with us

World Cup of Darts

Schotland kroont zich voor eerst tot winnaar World Cup of Darts

Schotland winnaar PDC World Cup of Darts 2019

Schotland is voor het eerst wereldkampioen geworden. In de finale van de PDC World Cup of Darts 2019 wisten Gary Anderson en Peter Wright de surprise van het toernooi te verslaan: Ierland. De Ieren wisten zowel Engeland als Nederland te verslaan, de twee landen die alle edities tot dusver op hun naam hadden gezet. De energie bleek op en Schot wist in hun derde finale eindelijk toe te slaan. Het levert ze 70.000 pond op.

Twee partijen gedeeld

Anderson was het hele toernooi subliem, maar kon tegen Lennon geen gas geven. Met twee 18-darters was het 2-0, voor Anderson met twee 12-darters via twee 85-finishes terugkwam. Toch kon Lennon de partij weer overnemen. Anderson was niet uit in vijf beurten en de Ier hield zijn eigen leg met een 110-finish (4-2). O’Connor wist ook sterk te starten tegen Wright en nam een 2-1-voorsprong. Die zette hij niet door en miste in de vijfde leg twee pijlen op de dubbel. Dat gaf Wright de ruimte om de score om te buigen voor 2-4.

Wright maakt de klus af

De koppelpartij was vervolgens heel eenzijdig. Waar de Ieren in de halve finale fantastisch waren in de koppel, konden ze weinig klaarspelen. Twee 18-darters brachten Schotland naar 0-2, gevolgd door een sterke 11-darter met een 92-finish. In de vierde leg gooiden de Schotten nog een 180’er en met een 76-finish was het liefst 0-4. Lennon moest gelijk verder tegen Wright en kon zich niet herpakken. Met een 82-finish had Wright gelijk de break te pakken en zijn eigen leg werkte hij weg in vijf beurten. Een nieuwe break leek in de maak na de eerste 180’er, alleen vanaf 72 werd tops gemist. Lennon  kon zo erin blijven hangen op tops, om een tweedart 86-finish om zijn oren te krijgen. Scorend liep Wright ook in de vijfde leg weg en maakte het af op tops.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts