Connect with us

World Cup of Darts

Schotland te sterk voor Belgen; Japan en Ierland verrassende halve finalisten

Schotland heeft met overtuigend spel weten af te rekenen met België. Daarnaast staan er twee ongeplaatste landen in de halve finale van de PDC World Cup of Darts. Japan was duidelijk te sterk voor Nieuw-Zeeland, waar Ierland de koppelpartij wist te winnen van Oostenrijk.

Japanners blijven zoeken naar dubbels

Japan en Nieuw-Zeeland speelden om een unieke kans in de halve finale. Met name Cody Harris bleek de druk te voelen, want hij wist zijn niveau van de afgelopen dagen niet te halen. Seigo Asada was scorend dan ook veel beter, maar had ontzettend veel moeite met de dubbels. Uiteindelijk won hij toch met 4-1. Haupai Puha leek vervolgens op weg naar de gelijkmaker. De Kiwi begon sterk, maar ook hij miste de dubbels. Haruki Muramatsu nam zo het initiatief over en speelde een sterke zevende leg. Na vier beurten stond hij op 71 en speelde het solide uit.

IJzersterke Schotten straffen foutjes af

Gary Anderson en Kim Huybrechts streden om iedere millimeter en het was Anderson die de kleine foutjes wist af te straffen. Hij brak terug met een 72-finish na twee missers van Huybrechts en hield zijn eigen legs richting 3-2. In de zesde leg had Huybrechts een bouncer en een score van 58. Zo moest hij zich zien te redden vanaf 89. Bulls-eye viel niet en Anderson pakte de 4-2-zege via tops. Peter Wright is al maanden zoekende naar zijn vorm, in Hamburg lijkt hij deze te hebben gevonden. Tegen Dimitri Van den Bergh gooide Snakebite namelijk 110,29 per beurt. Toch wist de Belg zijn eerste twee legs te behouden (1-2), om in de vijfde leg toch te worden gebroken. Een 11-darter liet Wright volgen met een 76-finish voor de 12-darter. In de zesde leg opende Van den Bergh nog wel met een 180’er, de 13-darter van de Schot was hem te machtig.

O’Connor leeft op in koppel

Steve Lennon en Zoran Lerchbacher hadden ontzettend veel moeite om hun niveau te halen, met name de dubbels waren een ware marteling. In totaal wisten de twee in vijf legs tijd 19 pijlen op de dubbels te missen. Waar de Oostenrijker op 1 uit 12 bleef steken, wist Lennon er nog vier te vinden. Zo won hij met meer geluk dan wijsheid. William O’Connor speelde zaterdag een sublieme partij en kon niet missen tegen Rob Cross. Dat goede gevoel kon hij nu totaal niet oproepen en stond tegen Mensur Suljovic dan ook voornamelijk tegen zichzelf te spelen. Suljovic strafte het af voor 0-4. Zo kwam er een koppelpartij, waarin O’Connor het goede gevoel wel vond. Hij pakte de eerste leg met een 62-finish en stafte twee missers van Suljovic op dubbel-8 af voor de break. Het werd daarna uitgespeeld met een 16- en 18-darter.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts