Connect with us

Pro Tour

Searle stunt met finale-zege op Van Gerwen in Players Championship

Ryan Searle heeft het derde Players Championship van het seizoen gewonnen. Voor de Engelsman was dat zijn eerste titel bij de PDC. In de finale wist hij een fraaie dag af te ronden door Michael van Gerwen te verslaan.

Searle leeft weer helemaal op

Ruim een jaar geleden leek Searle zijn tourkaart te verliezen, tot hij pardoes een fantastisch slotstuk van 2018 had. Daarna viel hij toch weer stil, tot zijn explosie van vandaag. Het rijtje namen dat hij versloeg was indrukwekkend met Gerwyn Price, Michael Smith en Glen Durrant. In de halve finale speelde hij zijn beste partij met 101,3 om Jeffrey de Zwaan te verslaan. In de finale kwam Searle snel voor, tot Van Gerwen zich terugknokte. Het werd 6-6, maar Mighty Mike vergat zijn eigen leg in zes beurten uit te gooien. Daarop maakte Searle het af met een 13-darter.

Goede dag Nederlanders met negendarter

Het was voor de Nederlanders een overwegend goede dag. Van Gerwen liet weer goede dingen zien met zijn nieuwe materiaal en De Zwaan haalde de halve finale. Dat deed hij door in de kwartfinale te winnen van Danny Noppert en bij de laatste-16 van Vincent van der Voort. Ook Dirk van Duijvenbode haalde de laatste-16 en noteert na zijn halve finale van vorige week alweer een goed resultaat. Noppert gooide vandaag ook nog eens een negendarter, net zoals Mensur Suljovic.

Delen:

Meer over Pro Tour