Connect with us

World Darts Championship

Sedlacek pakt WK-ticket in Oost-Europa

Karel Sedlacek PDC World Cup of Darts

Karel Sedlacek zal in december zijn debuut gaan maken op het PDC World Darts Championship. De Tsjech won afgelopen weekend de Oost-Europese Qualifier en treedt daarmee in de voetsporen van Miroslav Navratil.

Navratil wist bijna te stunten

Eerder deze maand speelde Sedlacek als allereerste Tsjech op de European Tour. Nu wordt hij de tweede op het wereldkampioenschap van de PDC. Navratil deed in 2008 mee, de allereerste keer dat het WK in Alexandra Palace werd gehouden. Een 5-0-zege in de voorronde op Rizal Barellano werd vervolgd met een spannende partij tegen Andy Jenkins. De Engelsman won pas na vijf sets met 3-2.

Overtuigende kwalificatie

Op het kwalificatietoernooi was Sedlacek dit weekend duidelijk de beste. Hij kwam zonder moeite zijn bord door en vanaf de kwartfinale wist ook geen enkele tegenstander hem echt pijn te doen. Patrik Kovacs (6-3) en Benjamin Pratnemer (6-2) gingen eraf. In de finale werd het 6-4 tegen de Hongaar Pal Szekely.

Ervaring op Lakeside en World Cup

Voor de Tsjech wordt het geen totaal nieuwe ervaring, want hij speelde in 2005 al op Lakeside. Een 3-2-zege op Paul Couglin kreeg een goed vervolg. Hij pakte namelijk een set tegen Glen Durrant, maar verloor uiteindelijk wel met 3-1. Hij sloot die partij zelfs af met een gemiddelde van 99,57 per beurt. Bij de PDC speelde Sedlacek al een aantal keer op de World Cup of Darts. Veel geluk met de loting had team Tsjechië niet, want de afgelopen twee jaar stonden ze gelijk tegenover Nederland en Engeland.

Delen:

Meer over World Darts Championship