Connect with us

World Matchplay

Sensationele comeback Chisnall; Cullen slacht Gurney

Dave Chisnall PDC WK Darts 2017

Dave Chisnall heeft op fabelachtige wijze zijn eerste kwartfinale op een televisietoernooi in een kleine twee jaar tijd bereikt. Chizzy leek kansloos tegen Michael Smith, maar won alsnog met 11-8 na een 1-7-achterstand. Voor Joe Cullen is het zijn tweede kwartfinale die hij bereikt op de World Matchplay, al zal deze veel belangrijker zijn dan de UK Open van 2016. Hij liet niets heel van Daryl Gurney.

Chisnall staat uit de dood op

Lange tijd leek het erop dat Chisnall opnieuw roemloos afscheid ging nemen van een televisietoernooi. Tegen Michael Smith had hij niets in te brengen en kwam op een 1-7-achterstand. De marge werd wat kleiner door een 148-finish (3-7), maar de pauze liet Smith zich helemaal verschalken. De winnaar van de Shanghai Darts Masters van vorige week kreeg onder meer een 12-darter en een 72-finish om de oren voor 7-7. Met een 94-finish deed Smith wat terug, maar het bleek zijn laatste leg te zijn. Bully Boy miste één dart voor 8-9 en en daarna won Chisnall met een 71-finish en een 11-darter.

Cullen walst hard door

De World Matchplay lijkt de doorbraak te zijn van Cullen, die al lange tijd tegen de top-16 aan het aanhikken is. Hij won in de eerste ronde van de geblesseerde Gerwyn Price, terwijl Daryl Gurney liefst elf matchdarts overleefde tegen Steve West. Dat zorgde bij de Noord-Ier niet voor een ommekeer. De nummer vijf van de wereld heeft de vorm gewoon niet te pakken en werd volledig overlopen door Cullen. Waar Rockstar 99,65 per beurt gooide, waar Gurney niet verder kwam dan 87,69. Met een 116-finish opende hij het duel en Gurney maakte met een 100-finish nog wel 3-3. Daarna kwam Gurney er niet meer aan te pas. Een 12-darter met een 96-finish bracht de break en een 11-darter was goed voor 3-9. Gurney liet het allemaal begaan en een 88-finish was het beslist.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay