Connect with us

Grand Slam of Darts

Sensationele Price prolongeert Grand Slam-titel

Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2019 PDC

Gerwyn Price heeft op waanzinnige wijze de Grand Slam of Darts 2019 weten te winnen. De titelverdediger wist in de kwartfinale al af te rekenen met Gary Anderson en in de halve eindstrijd moest Michael van Gerwen eraan geloven. De finale werd een ware demonstratie met waanzinnige gemiddeldes. Peter Wright kon bijblijven tot 7-5, daarna was The Iceman gevlogen en pakte 125.000 pond mee naar huis. Het brengt hem naar plaats drie op de wereldranglijst. Voor Wright is het voor de tiende keer dat hij een grote finale van een televisietoernooi heeft verloren.

Zelfvertrouwen spat uit de oren van The Iceman

In de halve finale wist Price voor het eerst van zijn carrière Michael van Gerwen te verslaan. Vaak zie je dat zo’n partij alle energie uit een speler trekt, waardoor hij vervolgens ver terugzakt. Bij Price werkte het compleet andersom. The Iceman had zoveel zelfvertrouwen getankt dat hij als een waanzinnige begon. Het gemiddelde lag continu rond de 115 per beurt en daardoor kon Wright weinig klaarspelen. De Schot had juist moeite om op gang te komen en zo was het met een 88-finish bij de tweede pauze al 7-3. Price noteerde 7 uit 9 op de dubbels en een gemiddelde van 113,56.

Slag is geslagen

Even leek het mis te gaan voor The Iceman, want Wright hield zijn eigen leg met een 75-finish en zag de Welshman twee pijlen op tops missen. De titelverdediger nam de regie net zo hard weer over met een 11-darter, een 180’er en een bulls-eye 130-finish voor 10-5. Het gemiddelde lag nog altijd op 113,42 per beurt. Dat zakte dan wel weg naar onder de 110, maar Wright had de handdoek al geworpen. Price kon met onder meer een 12-darter en 180’er nummer tien en elf uitlopen naar 15-5. Voor de vorm kwam er nog een onderbreking en Price miste ook nog eens drie matchdarts. Met 16-6 was het alsnog gedaan met 107,86 per beurt.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Grand Slam of Darts