Connect with us

World Darts Championship

Sherrock schrijft historie met eerste dames PDC WK-darts zege

Fallon Sherrock PDC WK Darts

Fallon Sherrock heeft geschiedenis geschreven door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het PDC WK Darts. Mikuru Suzuki kwam zondag al heel dichtbij, de Engelse gooide de matchdart raak tegen Ted Evetts. Vanaf de tweede set explodeerde Sherrock en was niet meer te houden. De enige fout die ze maakte was in de derde set vier pijlen op rij te missen voor setwinst. Ze knokte zich toch terug naar een vijfde set en daarin was Evetts geknakt.

Subliem niveau

Sherrock begon uitstekend aan de partij en gooide direct haar eerste 180’er. De leg gooide ze daarop uit met een fraaie 106-finish en had de druk op Evetts staan. De kans kwam in de derde leg, alleen nu viel tops niet voor de break. Vanaf 125 zette Super Ted zich vervolgens weg naar 16 en Sherrock vergooide zich vanaf 80. De eerste dart verdween in de single-1 en was de set verkeken. Sherrock liet zich echter niet uit het veld slaan en begon alleen maar beter te gooien. Een 13-darter zorgde voor 0-1 en de derde leg opende de Engelse zelfs met twee keer 180 op rij. Een negendarter was te veel gevraagd, maar ze beukte wel hard door. Tops bracht haar op 1-2 en met een 80-finish was de set binnen. De set gooide ze een gemiddelde van 100,58 en overall in de partij was haar gemiddelde 95,5.

Kansen laten liggen

Scorend bleef Sherrock uitmuntend spelen en wist gelijk te breken met een 100-finish. Evetts sloeg terug voor ze nog een 64-finish vuurde. Er volgde ook een sterke vierde leg en zo kreeg Sherrock vier pijlen voor de set. Die vielen er allemaal niet in en Super Ted boog het alsnog om naar 2-1.

Historie

De vierde set ging in evenwicht, tot Evetts de kans liet liggen vanaf 86. Sherrock kreeg één dart voor weer een set, maar bulls-eye vloog er niet in. In haar eigen leg stond ze na vier beurten alweer op 36 en maakte het gelijk af voor een 13-darter. Zo kwam er een vijfde set, waarin Evetts het zwaar had. Hij miste twee pijlen in zijn eigen leg en werd gebroken. Sherrock maakte 0-2, waarop Super Ted nog wel zijn eigen leg wist te pakken. Sherrock zette zich weg naar 36 met Evetts op 129. Die kon bulls-eye niet vinden en geschiedenis is geschreven.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship