Connect with us

World Darts Championship

SHERROCK VLOERT OOK SULJOVIC OP PDC WK DARTS

Fallon Sherrock PDC WK Darts 2020

Fallon Sherrock heeft ook Mensur Suljovic uit het PDC WK Darts 2020 gegooid. De Engelse werd eerder deze week de eerste vrouw die op het PDC WK een wedstrijd won van een man, dat werd gelijk ook een tweede. Een onherkenbare Mensur Suljovic werd gevloerd met 3-1 in sets door een bulls-eye finish. Sherrock verdient hiermee 25.000 pond, een bedrag dat een dame nog nooit verdiende op één dartstoernooi.

Drie dure missers

Eigenlijk was er in de eerste set niets aan de hand voor Suljovic. The Gentle liep scorend weg en pakte dan ook de eerste twee legs. Er volgde een 180’er, om een volle beurt vanaf 40 te missen. Sherrock stapte keihard in met een 81-finish en dwong een vijfde leg af met een 131-finish. Daarin mocht de Engelse zelf beginnen, gooide haar eerste 180’er en met een 70-finish had ze de set in handen.

Sublieme finishes

De tweede set denderde Sherrock nog even door met finishes van 104 en 64. Daarmee stond Suljovic echt op de rand van de afgrond, maar de Oostenrijker wist ook zijn aandeel te leveren in de sublieme finishes. Hij brak terug met een 71-finish en gooide dezelfde finish voor setwinst.

The Gentle blokkeert volledig

Het leek er even op dat Suljovic ermee weg zou gaan lopen, want hij begon echt beter te scoren. Het werd weer 2-0 in legs, alleen afmaken deed The Gentle niet. Sherrock was inmiddels 7 uit 10 op de dubbels en dwong dan ook een vijfde leg af. Daarin miste de Oostenrijker opnieuw drie pijlen voor de set en kwam op achterstand. De vierde set ging voor het eerst in evenwicht en in de vijfde set blokkeerde The Gentle volledig. Sherrock kreeg de kans en gooide bulls-eye raak voor de 86-finish.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship