Connect with us

World Matchplay

Simon Whitlock ronde verder ten koste van Peter Wright

Simon WhitlockSimon Whitlock en Peter Wright speelden de slotpartij van de dinsdagavond in de Winter Gardens in Blackpool. Whitlock is vanwege zijn sik en staart een opvallende verschijning maar moet zijn meerdere erkennen in Peter Wright met zijn veelkleurige kapsel. Wright begon goed, direct wist hij Whitlock te breken. Maar een leg later was de break weer ongedaan gemaakt en ook leg drie was voor The Wizard”.

Het werd weer gelijk door een 123 finish van Wright. Maar Simon gooide 81 uit en ging met 1 leg voorsprong het podium af voor een korte pauze. Dubbel vijf bracht beide spelers weer naast elkaar. In leg zeven de 3e 180 score voor Whitlock, via dubbel 2 ging de leg netaan naar Whitlock, tussenstand, 4-3. Wright gooide zijn tweede maximale score in leg 8 en wint de leg.Ook in leg 9 een 180 score voor Wright direct gevolgd door een 180er voor “The Wizard” die 5-4 voor kwam.

De legs gingen om en om, na 10 gespeelde legs was de match in evenwicht. Peter Wright gooide zijn derde 180er in leg 11 en brak Whitlock.De break werd echter weer direct ongedaan gemaakt en opnieuw was de stand gelijk. In de 13e leg was Peter Wright zelfs 7 darts onderweg voor een negendarter maar triple 19 werd gemist, ondanks de 2 180 scores van Peter ging de leg naar Simon die 7-6 maakte. Weer kon Whitlock zijn voorsprong niet uitbouwen, dubbel 2 en dubbel 1 lieten hem in de steek en Wright profiteerde, 7-7.

Na 15 legs was het Whitlock die op twee legs van de overwinning kwam, de nummer 5 van de PDC had ook het initiatief in leg 16, hij gooide tops uit voor 9-7 en startte met een 177 score in leg 17. Dankzij een 104 score hield hij 60 over voor de winst, via dubbel 10 stelde hij zijn tweede ronde veilig, Eindstand 10-7. In ronde twee is Denis Ovens de te kloppen man voor Simon Whitlock.

Delen:

More in World Matchplay