Connect with us

World Cup of Darts

Singapore zorgt voor bizarre stunt met zege op Schotland

World Cup Schotland Anderson Wright

De PDC World Cup of Dart is met een bizarre stunt geopend, want de absolute topfavoriet Schotland is uitgeschakeld door Singapore. Gary Anderson en Peter Wright waren als nummer twee en drie van de wereld als eerste geplaatst, maar ze lieten zich verschalken door Paul en Harith Lim.

Magische 100-finish

De verrassing doet denken aan het debuutjaar, toen Phil Taylor en James Wade – toen de absolute favorieten – zich lieten verrassen door Spanje. De stunt van Singapore is misschien nog wel groter, want zowel Anderson als Wright zijn momenteel in absolute topvorm. Tegen de Lim’s ging het al vanaf het begin mis. Singapore kwam op een 1-3-voorsprong en miste ook nog eens vijf pijlen voor 1-4. De Schotten misten vervolgens één pijl voor de 90-finish en 3-3, waardoor het toch matchpoint werd. Wright miste daarop een volle beurt vanaf 36 en Anderson gooide zijn eerste dart in de dubbel-14 in plaats van de dubbel-9. Daardoor maakte Paul Lim het af met een tweedart 100-finish.

Thrillers voor Wales en Australië

Voor Wales ging het ook bijna mis, ondanks een gemiddelde van 100,14 per beurt. Met afstand de hoogste van de dag. Finland was namelijk subliem en gooide iedere dubbel lange tijd raak. Met een 141-finish van Marko Kantele werd het zelfs 3-4, gevolgd door zeven keer triple-20 van Gerwyn Price en Mark Webster. Zo kwam er een beslissende leg, waarin de Finnen voor het eerst pijlen op de dubbels misten. Twee keer werd tops niet gevonden en zo wist Webster met zijn derde dart de zege binnen te slepen. Daarbij dankt hij direct Price, die hem door de partij heen had gesleept. Ook Australië had een beslissende leg nodig. Denemarken kwam op 3-4, gevolgd door een 180’er voor 4-4. In de slotleg miste Denemarken vanaf 92 één pijl voor de stunt en ontsnapten Simon Whitlock en Kyle Anderson via tops.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts