Connect with us

World Grand Prix

Eén slechte leg zorgt voor exit Taylor-bedwinger West

daryl-gurney-world-grand-prix-2016

Steve West is er niet in geslaagd om zijn stunt op de World Grand Prix een vervolg te geven. Daryl Gurney was met 3-0 in sets te sterk en staat in de kwartfinale. West zorgde in eerste ronde voor de grootste verrassing door Phil Taylor te verslaan. De vloek van Taylor is bekend, maar gaat eigenlijk niet op voor de World Grand Prix. Waar de meeste spelers na winst op Taylor er gelijk uitvlogen en al helemaal het toernooi niet wonnen, hadden de vier spelers die The Power in de eerste ronde van de Grand Prix versloegen allemaal ook de kwartfinale bereikt.

Eén slechte leg maakt gapend gat

Dat ging dus niet op voor West en dat was eigenlijk toe te schrijven tot één slechte leg. In de eerste set gingen beide darters met elkaar mee en kwam het aan op de vijfde leg. Daarin mocht Gurney beginnen en hield de marge vast. Tops bracht hem de 1-0-voorsprong, waarop West nog sterker begon te spelen. Een 180’er en een 106-finish was goed voor 1-0, maar de Noord-Ier sloeg terug met een 88-finish. Een nieuwe 180’er en een 121-finish betekende 2-1, alleen opnieuw dwong Gurney een gelijkmaker af. In de vijfde leg ging het vervolgens mis voor West. Hij vond pas met zijn zesde dart de openingsdubbel en daardoor liep Gurney weg voor 2-0.

Kans op comeback gemist

Ondanks de eerste 180’er van de Noord-Ier kreeg West toch de kans om in de derde set wel gelijk te breken. De Engelsman miste alleen vijf darts op de dubbels. Hij maakte wel gelijk, om daarna opnieuw in de problemen te komen. Gurney dacht te mogen gaan gooien voor de wedstrijd, maar door een 104-finish van West kwam er opnieuw een vijfde en beslissende leg. Beide darters vonden met hun derde dart de openingsdubbel en Gurney vervolgde met een 180’er. Daar kwam nog een 140-score overheen, om drie matchdarts te missen. Vanaf 170 kon West geen heroïsche comeback inzetten en dubbel-16 bracht Gurney naar de kwartfinale.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix