Connect with us

European Tour

Slokop Van Gerwen pakt ook de titel in Gibraltar

Er staat nog altijd geen maat op Michael van Gerwen. In Gibraltar won de nummer één van de wereld ook het tweede toernooi van de European Tour. Was het eerder al raak in Hildesheim in een bizarre finale tegen Gary Anderson, in Zuid-Europa denderde Mighty Mike ditmaal over Terry Jenkins heen.

Snel hersteld

Zaterdag speelde Van Gerwen nog zijn minste partij van het jaar, met een gemiddelde van amper 85 per beurt werd Kevin Painter mer 6-5 verslagen. Zondag stond er echter een heel andere Van Gerwen op het podium. In de middag werd Brian Woods al verslagen met 6-3. In de derde ronde sneuvelde Vincent van der Voort tegen James Wade (6-2), ondanks een gemiddelde van 101. Jelle Klaasen versloeg Nathan Derry met 6-3, waardoor hij tegenover Van Gerwen kwam te staan.

Spektakel tegen Klaasen

Het leverde een waar spektakel op in de kwartfinale. Van Gerwen kwam op een 4-2-voorsprong met een gemiddelde van 117 per beurt. Hij miste vervolgens een aantal keer op de dubbel, waardoor Klaasen met ook een waanzinnig gemiddelde terugkwam tot 4-4. Op dat moment wist Van toch nog een tandje bij te schakelen om naar 6-4 te lopen. Titelverdediger Wade won van Kim Huybrechts, maar ging in de halve finale onderuit. Terry Jenkins was de dader, die in de derde ronde ook al Gary Anderson versloeg. Daarmee bewees hij met name Phil Taylor een dienst, want Anderson had bij toernooiwinst de tweede plaats op de wereldranglijst overgenomen.

Geen maat op

Waar Wade sneuvelde bleef de favoriet in de andere halve finale wel op de been. Van Gerwen vloog weg van Jamie Lewis voor 6-1. Lewis stond twee jaar geleden ook al eens in de finale in Gibraltar en de jonge Welshman liet zich nu ook weer opeens zien. Ook hij kon Van Gerwen dus niet afstoppen en in de finale was er ook voor Jenkins geen houden aan. Vorig jaar won The Bull twee keer van de Nederlander op televisie, maar nu door een gemiddelde van 107 per beurt pakte Van Gerwen weer 25.000 pond en de titel mee.

Alle uitslagen, statistieken en programma Gibraltar Darts Trophy op een rij

Delen:

Meer over European Tour