Connect with us

Premier League Darts

Slordige Van Gerwen niet afgestraft door Whitlock

Michael van Gerwen heeft met erg veel moeite de zege gepakt in de Premier League Darts tegen Simon Whitlock. Van Gerwen was erg slordig in de partij en gaf daardoor Whitlock alle kansen. Zowel in de vijfde als de negende leg miste de Nederlander een volle beurt, alleen The Wizard profiteerde de tweede keer niet. Daarop kwam toch de versnelling van Mighty Mike en de 7-4-zege.

Vroege schade twee keer hersteld

Van Gerwen kreeg afgelopen weekend een tikje op de UK Open, want hij verloor al vroegtijdig van Jeffrey de Zwaan. Whitlock overkwam hetzelfde tegen Ian White, maar de Australiër begon wel sterker aan de onderlinge partij. Hij brak Van Gerwen gelijk en zag de Nederlander niet toeslaan vanaf 73. Zelf gooide hij 77 uit in twee pijlen voor 0-2. Die marge was echter heel snel verdwenen. Mighty Mike hield via dubbel-6 zijn eigen leg en counterde de 180’er van The Wizard met zijn eigen maximale score: 2-2. De vijfde leg gaf Van Gerwen toch weer zomaar weg door een volle beurt op dubbel-10 te missen. Whitlock speelde weer een sterke eigen leg met onder meer een 171-score. Die counterde Mighty Mike en knalde er een 110-finish in: 3-3.

The Wizard laat kans liggen

De zevende leg ging heel vlot naar Van Gerwen, waarop Whitlock weer een tik leek te krijgen. Hij gooide een 171-score, gecounterd door een 180’er. Met zijn derde dart vond de Australiër wel dubbel-10 voor 4-4 en nam het initiatief in de negende leg zelfs over. Hij zag Van Gerwen ook nog een volle beurt op de dubbels missen, om een levensgrote kans te laten liggen. De Nederlander plaatste zijn versnelling en pakte de break via dubbel-8. Whitlock zette nog wel een keer aan met een 180’er en zag Van Gerwen vanaf 127 de bulls-eye missen. Zo kwam er opnieuw de kans vanaf 76, om tops niet te vinden. Daarop was het gedaan en kwam Van Gerwen toch weer uit boven de 100: 100,17 per beurt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

More in Premier League Darts