Connect with us

Grand Slam of Darts

Slordige Wade laat zich verschalken door Unterbuchner

Michael Unterbuchner heeft voor een grote verrassing gezorgd op de Grand Slam of Darts. James Wade is de afgelopen periode in bloedvorm en won de laatste twee televisietoernooien. Hij was in de groepsfase messcherp, alleen die scherpte ontbrak ditmaal. Zo kwam Unterbuchner van 1-5 en 4-9 op uiteindelijk 6-10.

Wade kan ook missen

Wade is de afgelopen weken niet te stoppen en gooide dubbels met zijn ogen dicht. Dat was in de openingsfase tegen Unterbuchner wel anders. Een 72-finish was nog goed voor 1-0, vanaf de derde leg begon het missen. Eén pijl voor de 114-finish werd door de Duitser gecounterd met een 66-finish voor de break. Een rebreak bleef uit door een misser op dubbel-14 voor de 148-finish, maar de grote fout kwam in de vijfde leg. Een volle beurt vanaf 40 werd gemist en zo kwam Unterbuchner zeer verrassend op 1-4.

Unterbuchner begint fouten te maken

Uit de onderbreking had de Duitser echt weg kunnen lopen. Twee keer maakte hij het zichzelf moeilijk, door vanaf 123 en 132 weg te zetten naar 68 en 94. Het leverde hem daardoor in beide gevallen maar één pijl op de dubbel op. Die vond hij niet en Wade profiteerde (3-4). De 72-finish gooide de halve finalist van Lakeside wel uit, om een grote kans op een nieuwe break te missen. Hij gooide zich dood vanaf 25, om zijn eigen leg wel te houden met een 180’er en dubbel-10 (4-6).

Vijfde matchdart is raak

De zorgen voor Wade namen toch gelijk weer toe. De linkshander miste bulls-eye voor de 167-finish en kreeg een 11-darter om zijn oren. Unterbuchner gooide er een 85-finish achteraan en kwam daarmee op 4-8. Dat bleek de genadeklap te zijn voor Wade. Hij zakte weg en kreeg zijn eigen leg niet uit in vijf beurten. Dubbel-4 was goed voor matchpoint, om de eerste matchdart voor een 104-finish te missen. Wade hield ook zijn eigen leg en kwam op 6-9. Daar hield het op voor The Machine, want via tops was de klus geklaard voor de Duitser.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts