Connect with us

Premier League Darts

Smith blaast Wright als een wervelwind omver voor play-offticket

Michael Smith lijkt de Premier League Darts 2018 op slot te hebben gegooid. De Engelsman was in Manchester veel te sterk voor Peter Wright, waardoor de strijd om de play-offs nagenoeg is beslist. Smith won met 7-1 en kan zich op gaan maken voor de play-offs in de O2 Arena in Londen. Alleen een wonder kan hem daar nog vandaan houden. Datzelfde kan gezegd worden voor Michael van Gerwen, Rob Cross en Gary Anderson.

Als een wervelwind

Smith had als opdracht om er vanavond voor te zorgen dat hij zich veilig speelde voor de play-offs. De eerste aanzet daarvoor was indrukwekkend. De Engelsman opende met een 180’er en knalde er nog een maximale score in voor de 13-darter. De derde dag opende Smith alweer met een 180’er en dat bracht hem naar een 11-darter. Zo was er al een dubbele break en zijn eigen leg bleek geen enkel probleem met een 128-finish. Zo zag zijn gemiddelde al op 117,88 per beurt.

Geen moment in de problemen

Eerder dit seizoen won Smith ook al met 7-0 van Raymond van Barneveld. Dat leed bleef Wright wel bespaard. Hij kon met een 100-finish zijn eigen leg pakken om ook op het bord te komen. Het was niet het begin van een comeback. Zijn eigen leg hield Smith via dubbel-6, om een nieuwe break te plaatsen met een bulls-eye 126-finish. Een nieuwe 15-darter met een 69-finish was goed voor 7-1 en een gemiddelde van 104,86 per beurt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts