Connect with us

Premier League Darts

Smith duwt Price definitief uit de Premier League

Gerwyn Price is zo goed als zeker gedegradeerd uit de Premier League Darts. De Welshman kreeg in de eerste vier legs telkens pijlen op de dubbels. Toch was de stand na deze legs pas 2-2 en daarna nam Michael Smith het initiatief in handen. Vooral de 160-finish in de zevende leg was beslissend, om er 7-2 van te maken. Daardoor houdt Smith zijn tweede plaats vast, waar Price als hekkensluiter met slechts twee punten na volgende week afscheid van de League zal nemen.

The Iceman mist zijn kansen

Price vocht voor zijn laatste kans en begon voortvarend. De Welshman pakte de break, om vanaf 81 niet toe te slaan. Smith deelde daarop de eerste tik uit met een tweedart 82-finish. Price miste in de derde leg nog eens twee pijlen, om er wel 2-2 van te maken. Met een 13-darter was het 3-2, gevolgd door de break om er 4-2 van te maken.

160-finish voor de genadeklap

Het vertrouwen bij Smith groeide zichtbaar per leg en de triple-20 ging steeds makkelijker vallen. Zo ook vanaf 160, want tops viel erin voor de finish. Inmiddels was Price stukgespeeld. Hij opende de achtste leg met scores van 59, 60 en 43 en het werd 6-2. In de slotleg was Price dichtbij een mooi slotstuk. Vanaf 120 ging de Welshman voor drie keer tops. Twee keer vloog de dart erin, maar de derde er net onder. Daarop maakte Smith het af.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts