Connect with us

World Darts Championship

Smith en Chisnall laten zich niet verrassen richting kwartfinale

Michael Smith en Dave Chisnall hebben overtuigend de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. Bully Boy was snel klaar met Ryan Searle en stond maar één set af. Chizzy was twee sets uitmuntend, om daarna te gaan knoeien. Jamie Lewis strafte het echter niet af en zo staat Chisnall tegenover Gary Anderson.

Bully Boy zet hoogste versnelling aan

Michael Smith kon tegen Ryan Searle na twee moeizame partijen nu echt laten zien waartoe hij in staat is. Bully Boy pakte de openingsset met twee 15-darters via een 65- en een 61-finish. Joyce wist in de tweede set met een 104-finish te breken, om de derde leg te openen met een 180’er. Tcoh werd hij teruggebroken door een maximale score en een 72-finish, gevolgd door een 76-finish en een 130-finish voor de 12-darter. Smith was nu echt los om met een 68-finish en twee 11-darters op rij al op 0-3 in sets te komen. Het zorgde voor een korte verslapping, die hij rechtzette met een bulls-eye 126-finish. In de vijfde leg miste Smith alleen twee pijlen voor de partij en zo kwam er nog een vijfde set. Daarin kwam Searle met een 11-darter nog op 2-0, voor de versnelling weer volgde van Bully Boy. Met een 106-finish had hij de zege toch met 1-4 binnen.

Inzinking Chizzy niet afgestraft

Lewis opende knal met een 62- en 118-finish, daarna werd hij overlopen door Chisnall. Een 14-darter, bulls-eye 76-finish en een 10-darter brachten Chisnall de eerste set. Ook in het tweede bedrijf was hij uitmuntend en stond met 6 uit 8 op de dubbels op een gemiddelde van ruim 106 per beurt. Daarna zakte de Engelsman alleen heel ver weg. Met name zijn dubbels werden een drama, want zijn dubbelpercentage stond na set drie opeens op 9 uit 28. Lewis kreeg dan ook voldoende kansen om het af te straffen, maar liet onder meer vier setdarts liggen. De druk was daarna weg bij Chisnall en met onder meer een 90-finish liep hij naar de zege.

Delen:

Meer over World Darts Championship