Connect with us

Negendarters

Smith houdt Chisnall van eerste PDC-zege, negendarter Whitlock

Andy Smith heeft het tweede Players Championship van het weekend in Barnsley gewonnen. The Pieman schreef de Bobby Bourn Memorial op zijn naam door in de finale af te rekenen met Dave Chisnall. Voor hem was dat zijn tweede finale van dit jaar bij de PDC, een eindoverwinning ontbreekt nog voor de voormalig Lakeside-finalist. Simon Whitlock gooide in zijn derde ronde partij een negendarter tegen Devon Peterson. De Aussie gooide 180, 177 en een 144-finish met tweemaal triple-18  en pakte daardoor een bonus mee van 2.800 pond..

Smith was als 23e geplaatst in Barnsley en begon met een zeer nipte zege op Wayne Atwood (6-5) en James Richardson (6-5). The Pieman was vervolgens warmgedraaid en stoomde door met overwinningen op Alan Tabern (6-3), Andy Hamilton (6-2), Gary Anderson (6-1) en James Wade (6-3). Ondertussen had Chisnall in de vierde ronde met liefst 6-0 weten te winnen van Whitlock, die blijkbaar nog moest bijkomen van zijn perfecte leg. Nadat ook Wayne Jones en Mark Hylton waren verslagen kon de finale beginnen. Daarin liep het tot 2-2 gelijkop en pakte Smith vervolgens vier legs op rij voor de 2-6-zege.

De Nederlanders konden na de derde ronde hun spullen weer inpakken op weg naar huis. Co Stompé verloor van latere finalist Dave Chisnall (6-2), Vincent van der Voort kreeg met 6-1 klop van Andy Hamilton en Jelle Klaasen moest zijn meerdere erkennen in Shaun Griffiths (6-2). Michael van Gerwen en Mareno Michels verloren in de tweede ronde.

Delen:

Meer over Negendarters