Connect with us

European Tour

Smith houdt Van Gerwen van nieuwe EuroTour-titel

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om het eerste toernooi op de ProTour na de zomerstop op zijn naam te schrijven. Mighty Mike drong wel door tot de finale, maar daarin miste hij na een waanzinnige start van Smith net te veel dubbels om nog terug te komen. Michael Smith profiteerde voor zijn tweed European Tour-titel van dit jaar. Door de hoofdprijs in Mullheim vliegt Bully Boy door naar plaats acht op de wereldranglijst.

Vliegende dag

Door de dag heen leek er simpelweg geen maat te staan op Van Gerwen. Jason Lovett en Dave Chisnall pakten zelfs geen enkele leg en gingen er met 6-0 vanaf. Peter Wright was het slachtoffer in de halve finale (6-2) en wederom een gemiddelde van ruim 106 per beurt. Michael Smith had iets meer tegenstand in zijn route richting de finale met zeges op Kevin Painter, Mervyn King (6-2) en Ian White (6-3).

Fabelachtige start

Tegen zowel King als White ging Smith als een dolle van start en dat herhaalde hij tegen Van Gerwen. Smith kwam op een 4-0-voorsprong dankzij onder meer twee 12-darters en twee 100+ finishes. Dat bracht hem op een gemiddelde van 116,56 per beurt. Daarna had Van Gerwen de regie in handen en kwam hij twee legs terug. Met slechts 2 uit 9 op de dubbels slaagde Mighty Mike er niet in om de kloof te dichten, ondanks dat Smith in zijn gemiddelde ook wegzakte tot 98,5. Het was dus echter wel voldoende voor de 2-6-zege.

Mega sprong

Voor Smith brengt het opnieuw 25.000 pond in het laatje. Voor de zomer won Bully Boy ook al de EuroTour in Riesa, door toen van Nederlander Benito van de Pas in de finale te winnen. Was die zege goed voor een plaats in de top-16 van de wereld, nu dendert de Engelsman zelfs door naar plaats 8. Grote slachtoffer is Dave Chisnall, gezakt van zeven naar tien, en Simon Whitlock valt ook uit de top-10. Raymond van Barneveld staat nog altijd zestiende.

 

Delen:

Meer over European Tour