Connect with us

World Matchplay

Smith is King de baas; Durrant profiteert van dramatische Wade

Michael Smith World Matchplay Darts 2019

Michael Smith en Glenn Durant gaan zaterdag strijden om voor het eerst de finale van de World Matchplay te bereiken. Smith moest hard werken om bij de laatste vier te komen, want Mervyn King gaf zich pas in de slotfase gewonnen. James Wade ging juist al heel snel op zijn rug liggen, want The Machine kreeg de motor nooit aan de praat.

Opnieuw compleet onzichtbaar

Het is voor Wade de tweede keer dit seizoen dat hij op een belangrijk moment totaal niet thuis geeft. Tijdens de halve finale van de Premier League kon hij weinig klaarmaken tegen Rob Cross en ook in Blackpool ging het nu volledig mis. Na een benauwde zege op Jeffrey de Zwaan en een zwaar gevecht tegen angstgegner Mensur Suljovic ging het nu compleet mis. Bij de eerste onderbreking stond hij nog op een 3-2-voorsprong, daarna liet hij Durrant rustig lopen. De Lakeside-kampioen speelde een stuk minder dan in zijn duels tegen Adrian Lewis en Michael van Gerwen, uiteindelijk sloot hij ook af met slechts 92,84 per beurt. Het was meer dan voldoende om het bedroevende niveau van Wade (85,68) af te straffen voor de 16-7-zege.

Smith bijt zich vast en schudt King van zich af

Michael Smith en Mervyn King maakten er wel een fraai gevecht van. Smith opende krankzinnig met een 12- en een 11-darter, gevolgd door een 140-finish voor de 12-darter van King. Daarop wist Smith met een 70-finish toch al naar 5-1 uit te lopen, maar zag King terugkomen tot 5-4 met een 72-finish. Cruciaal was misschien wel de tiende leg. Smith gooide 180 en 135, om King één dart te zien missen op dubbel-16. Zo kwam hij toch op 6-4 en hield zo King van zich af. The King knokte wel terug met finishes van 92 en 74 naar 7-7, daarna was het toch weer aan Smith. Bully Boy toverde er weer een 11- en 12-darter uit voor 10-8, om in de twintigste leg King weer één dart te zien missen voor de gelijkmaker. Een krankzinnige leg volgde op 12-10, waarbij King na 29 pijlen eindelijk dubbel-1 wist te vinden. Ironisch genoeg was het zijn laatste leg. De hitte, zijn rug en het constante beuken van Smith werd hem toch te veel. Een nieuwe 11-darter betekende de dubbele break en nu liep Smith via dubbel-5 en een 114-finish weg naar 16-11.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay