Connect with us

UK Open

Smith klopt Van Gerwen na negendarter op weg naar toernooizege

Michael Smith heeft de derde UK Open Qualifier gewonnen en daarmee de ongeslagen status van Michael van Gerwen in 2018 doorbroken. Smith won van de Nederlander in de kwartfinale, nadat Mighty Mike een ronde eerder een negendarter had gegooid. Smith klaarde vervolgens de klus tegen Zoran Lerchbacher in de finale.

Dag vol surprises

Het is een zwaar weekend geweest in Wigan en dat was te zien aan de uitslagen. De dag stond bol van de verrassingen en met name veel jonge spelers deden het uitstekend. Smith werkte zich er helemaal doorheen zonder amper een leg af te staan. Mark Wilson (6-0), Adam Hunt (6-2), Steve Beaton (6-0), Gabriel Clemens (6-3), Michael van Gerwen (6-1) en David Pallett (6-4) waren de slachtoffers op weg naar de finale. Zoran Lerchbacher gooide zich verrassend naar zijn tweede finale op de Pro Tour. De Oostenrijker overleefde matchdarts tegen Tony Newell en versloeg daarna Dennis Smith (6-2), Robbie Green (6-3), Matthew Edgar (6-1), Paul Nicholson (6-2), Dave Chisnall (6-3), James Wilson (6-1) en John Henderson (6-4). De finale was snel gelopen in het voordeel van Smith: 6-0.

Negendarter Van Gerwen

Voor Van Gerwen was er ditmaal geen dagwinst te noteren, wel gooide hij in bij de laatste-16 een negendarter. Daar opende hij de partij mee tegen Jermaine Wattimena en won uiteindelijk met 6-2. Met zijn kwartfinaleplaats was Van Gerwen ook weer de beste Nederlander. Wattimena haalde dus de laatste-16, Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp haalden de laatste-32, Jan Dekker, Jelle Klaasen, Michael Plooy, Ryan de Vreede en Yordi Meeuwisse haalden de laatste-64 en pakten daarmee nog 250 pond mee. Raymond van Barneveld meldde zich af voor de derde dag van de UK Open Qualifiers, hij staat daardoor nog op 0 pond. Dat geldt ook voor onder meer Benito van de Pas, voor deze twee Nederlanders is plaatsing voor de UK Open dus nog ver weg.

Uitslagen UK Open Qualifier 3

Delen:

Meer over UK Open