Connect with us

Premier League Darts

Smith klopt Whitlock in strijd der koplopers

Michael Smith Premier League Darts 2018 Cardiff

Michael Smith is na vier weken in zijn eentje koploper in de Premier League Darts 2018. Bully Boy was net zoals Simon Whitlock nog perfect en nu stonden ze in Berlijn tegenover elkaar. Smith was duidelijk de sterkste en maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk. Het werd uiteindelijk toch overtuigend 7-3.

Scorend is Smith de baas

De strijd tussen de koplopers werd scorend geopend door Smith met een 180’er, maar miste twee darts vanaf 60. Whitlock profiteerde direct met dubbel-18 voor de break. Dat slippertje maakte Bully Boy heel makkelijk goed. Scorend liep hij namelijk volledig over de Australiër heen. In vijf beurten was de rebreak een feit, gevolgd door een 180’er en een 78-finish. In de vierde leg was Smith scorend alweer snel gevlogen om zijn derde leg op rij te pakken (3-1).

The Wizard drukt niet door

Ondanks een derde 180’er van Smith leek Whitlock eindelijk iets terug te gaan doen. Hij stond klaar op 40 voor de rebreak, maar de Engelsman knalde er een 106-finish uit om al naar 4-1 te lopen. Vanaf 88 viel het niet voor Smith en kon Whitlock wel zijn eigen leg behouden met een tweedart 66-finish. Scorend was de Engelsman ondertussen ook stilgevallen en zijn gemiddelde was van boven de 100 gezakt naar onder de 90. Zo kon Whitlock zelfs terugbreken, om nu twee pijlen te missen voor 4-4. Smith herpakt zich op op dubbel-2 en opende zijn eigen leg met alweer een 180’er. Het punt was binnen en Whitlock gaf zijn eigen leg nog maar eens uit handen door twee beurten op de dubbels te verprutsen.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts