Connect with us

European Tour

Smith knokt zich terug met EuroTour-titel in Gibraltar

Michael Smith heeft na een zeer moeizaam jaar weer een European Tour weten te winnen. De jonge Engelsman was in Gibraltar in de finale met 6-4 te sterk voor Mensur Suljovic. Daarmee herpakte hij zich na een beroerd 2016, terwijl hij in 2015 juist twee Euro-Tour events had gewonnen. Benito van de Pas stond als enige Nederlander in de finaledag en verloor in de derde ronde van Magnus Caris.

Glijbaan tot stilstand gebracht

Smith vloog in 2015 door de ranking heen richting de top-8 van de wereld en veroverde een plaats in de Premier League Darts. Dat werd een harde leerschool en vooral mentaal kon hij zich maar moeizaam herpakken. Er volgde een dramatische tweede helft van 2016 en dit kalenderjaar moet hij veel prijzengeld zien te verdedigen. De start van het seizoen was opnieuw moeizaam, maar nu is hij door de zege in Gibraltar en de 25.000 pond weer op de goede weg. Eenvoudig ging het niet, want iedere partij moest hij tot het uiterste gaan. Christian Kist, Dimitri van den Bergh, Rob Cross en Peter Wright dwongen allemaal een beslissende leg af. Telkens werd het 6-5, waarmee Smith dus ook de grote favoriet Wright versloeg.

Rug gerecht

Suljovic miste in de openingsleg van de finale zeven pijlen op de dubbels en Smith beukte door een 108-finish gelijk naar 2-0. Daar kwam nog een misser van de Oostenrijker overheen vanaf 76 en Smith stapte opnieuw in – ditmaal vanaf 80 – voor de dubbele break. Hij miste zelf alleen in de vierde leg een dubbel en Suljovic stapte op zijn beurt genadeloos in. The Gentle won vier legs op rij (3-4) en voerde de druk met een 180’er flink op. Hij stond klaar op 32, maar Smith pakte de leg met een 81-finish. daar kwam een 132-finish op bulls-eye overheen voor de 12-darter en opeens stond Bully Boy weer op winst. In de tiende leg kon de partij nogmaals kantelen. Smith miste één matchdart voor de 116-finish en Suljovic kreeg de kans vanaf 110. Hij miste echter dubbel-15 en zo ging de zege toch naar Smith.

European Tour Gibraltar: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour