Connect with us

World Matchplay

Smith knokt zich verder; Cullen de schlemiel en Chisnall geeft het weer weg

Michael Smith heeft een moeizame periode én lastige loting van zich af weten te schudden op de World Matchplay. Bully Boy won, net zoals Ian White en de debutanten Max Hopp en Krzysztof Ratajski.

Vijf op een rij voor Ratajski

Waar Darren Webster moeite heeft om zijn goede prestaties van de afgelopen jaren te evenaren, heeft Krzysztof Ratajski moeite om zijn goede spel van de vloertoernooien op constante basis op televisie te tonen. Zo worstelden de twee darters tien legs zij aan zij. Het liep tot 5-5, waarna de Pool weg wist te lopen. Hij kreeg zes beurten de tijd in zijn eigen leg, om Webster bulls-eye te zien missen voor een 170-finish en nog eens twee herkansingen op dubbel-8. Met 5-7 op zak had Ratajski de marge en kreeg daarna weer drie legs zes beurten de tijd van Webster om de partij in het slot te gooien: 5-10.

Chizzy geeft het weer eens uit handen

Dave Chisnall heeft er in zijn carrière een aardige gewoonte van gemaakt om wedstrijden uit handen te geven, dat overkwam hem in Blackpool ook weer tegen Max Hopp. Chizzy was stevig in de leiding met een 11-darter voor de break en een 78-finish voor 7-4. Dure missers op de dubbels zorgden ervoor dat Hopp terug kon breken met een 96-finish en nog een misser op tops betekende 7-7. Twee breaks en een 180’er later kwam Chisnall op matchpoint, om 97 niet uit te gooien. Hopp redde zich met een 100-finish, om in de negentiende leg te profiteren van liefst zes missers op de dubbels van Chisnall. In zijn eigen leg miste Hopp de eerste matchdart,om Chisnall nog maar eens een dubbel te zien missen: 9-11.

Van held naar schlemiel

Vorig jaar was Joe Cullen de held in Blackpool, want hij speelde uitmuntend en kreeg zelfs twee matchdarts tegen de latere toernooiwinnaar Gary Anderson. Dit jaar is alles anders bij Rockstar, want met een enkele uitzondering wil het niet vlotten. Afgelopen woensdag haalde hij de finale van een Players Championship en leek toch de vorm te hebben gevonden. Schijn bedriegt, zo bleek in de Winter Gardens. Ian White speelde solide en dat was voldoende om weg te lopen van Cullen. Rockstar miste tien pijlen op de dubbels en ging er zo kansloos vanaf met 10-0.

BullyBoy haalt beste bij zichzelf naar boven

Het jaar van Michael Smith is ook nog allerminst sterk en tegen de in vorm zijnde Jamie Hughes leek het mis te gaan. Hughes nam een 3-6-voorsprong met een 128-finish, maar Smith sloeg uitstekend terug. Hij wist het trage spel van Hughes van zich af te zetten en kwam met een 11- en 12-darter terug. Zijn eigen leg was daarop in vijf beurten uit voor 6-6. Na vier missers op de dubbels wist Smith gelijk weer te breken en liep naar 8-6. De definitieve tik kwam twee legs later met een 120-finish en een 130-finish voor de zege.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay