Connect with us

Premier League Darts

Smith krijgt punten cadeau tegen gebroken Wright

Peter Wright komt door opnieuw een 7-1-nederlaag echt in de problemen. Michael Smith wist in Nottingham eenvoudig te winnen, nadat Mensur Suljovic daar vorige week ook al in slaagde. Zorgwekkend voor de nummer twee van de wereld is dat hij ook niet verder kwam dan 84,46 per beurt en zijn vorm en fysieke gesteldheid vragen begint op te roepen. SkySport-analist Wayne Mardle liet na afloop weten dat er een issue is met de schouder van de Schot. Degradatie wordt in ieder geval een serieus gevaar.

Vier missers gelijk beslissend

Smith begon solide met een 13-darter, terwijl Wright duidelijk zoekende was. De Schot kwam daardoor in zijn eigen leg onder druk te staan. Vanaf 120 vond hij geen triple en Smith pakte de break met een 77-finish. Doordrukken deed de jonge Engelsman niet. Hij was niet in vijf beurten naar een dubbel en tops bracht een rebreak. Het had 2-2 moeten worden, alleen Wright miste vier pijlen op de dubbels. Dat was voldoende om het verschil te maken.

Wright kan niets meer klaarspelen

In de vijfde leg kreeg Smith zes beurten de tijd om rustig naar een dubbel toe te werken en het spel van Wright werd met de leg slechter. Hij kon de hoogte niet vinden van de triple-20 en was continu aan het werken. Dat leek mentaal al te veel gevraagd met de 4-1-achterstand. Legs gingen voorbij zonder een score van boven de 100, waar Smith rustig de legs afrondde binnen vijf beurten. In de achtste leg miste Bully Boy zijn eerste matchdart, waardoor Wright nog iets terug kon doen. Vanaf 94 lukte het echter niet en zo was het op tops 7-1.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts