Connect with us

World Darts Championship

Smith maakt naam waar en wint North American Championship

Jeff Smith heeft de tweede editie van het North American Darts Championship gewonnen. Behalve dat de Canadees de hoofdprijs van 10.000 dollar kon bijschrijven, verdiende hij hiermee ook een ticket voor het PDC World Darts Championship.

The Silencer kent lastig jaar

Smith stond begin 2016 nog in de finale van Lakeside en won een jaar later de WDF World Cup. Toch stokte de opmars van de 42-jarige Canadees. Hij plaatste zich niet voor Lakeside 2018, maar kreeg wel een uitnodiging voor het PDC WK. Dat werd een teleurstelling, net zoals zijn poging om vervolgens een tourkaart te veroveren. Smith wist de UK Open ook niet te bereiken en moest zich meten op de Challenge Tour. Terug in Noord-Amerika weet hij wel te vlammen.

Moeizame vliegreis en nipte zeges

De afgelopen dagen in Las Vegas gingen allerminst soepel. Hij had vertraging en kwam daardoor slechts een kwartier voor aanvang van de eerste qualifier binnen. Hij won het derde voorrondetoernooi en stond zo op het grote podium. Ross Snook leek hem te verslaan, maar vanaf 3-5 en een matchdart tegen won Smith alsnog met 6-5. De halve finale tegen Dan Lauby jr. ging soepeler met 6-3, om in de finale tegen de verrassende John Norman te staan. Norman leek te worden gevloerd door Dawson Murschell, maar de jonge Canadees bezweek onder de druk na een snell 3-0-voorsprong. In de finale nam Smith een 5-3-voorsprong, maar stond Norman klaar op 58 om de partij naar een elfde leg te brengen. Dat was het moment dat Smith met een 108-finish zijn klasse liet zien: 6-4.

North American Darts Championship 2018

Kwartfinale
John Norman Jnr 6-0 David Cameron
Dawson Murschell 6-3 DJ Sayre
Danny Lauby 6-4 Joseph Huffman
Jeff Smith 6-5 Ross Snook

Halve Finale
John Norman Jnr 6-5 Dawson Murschell
Jeff Smith 6-3 Danny Lauby

Finale
Jeff Smith 6-4 John Norman Jnr

Delen:

Meer over World Darts Championship