Connect with us

World Darts Championship

Smith met overmacht langs Humphries voor halve finale-ticket

Michael Smith heeft zeer overtuigend de halve finale van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. De Engelsman vloog weg van Luke Humphries, sloeg in de vierde set de aanval van zijn jongere landgenoot af en vloog naar de 5-1-zege met 103 gemiddeld. In de halve finale wacht Nathan Aspinall.

Cool Hand is er nog niet bij

Vrijdagavond won Humphries zeer verrassend van Rob Cross en in de eerste sets leek hij deze stunt nog niet helemaal te hebben verwerkt. Hij werd aan alle kanten voorbij gelopen door Smith en had het geluk dat Bully Boy in de tweede leg pardoes zes pijlen op de dubbels miste. Een 13-darter en een 117-finish bracht Smith namelijk de eerste set, om door te denderen met een 70-finish, een 15-darter voor de break en dubbel-5 voor 2-0 in sets.

Smith slaat aanval af

In de derde set kwam Humphries eindelijk in zijn ritme en liet gelijk fraaie dingen zien. Finishes van 64, 170 en 75 bracht hem een klinkende set. Ook in de vierde set gaf Cool Hand Luke gas, maar nu kreeg hij weerwerk van Smith. Met een 180’er kwam Smith op 2-1 en zag Humphries de vierde leg niet in vijf beurten uitgooien. Daardoor was de aanval afgeslagen: 3-1 in sets.

Ferme eindsprint

Een 151-finish en dubbel-8 bracht Humphries zijn eigen legs in de vijfde set. De vijfde set mocht hij ook beginnen, alleen toen kwam er weer de sprint van Smith. Bully Boy vuurde een 11-darter weg om de partij op slot te gooien. Daar kon geknoei in de eerste leg van de zesde set ook geen verandering in brengen. Dat zette Smith namelijk recht met een 11-darter en wandelde naar de zege met een 87-finish.

Delen:

Meer over World Darts Championship