Connect with us

Premier League Darts

Smith nog altijd perfect door puntloze Suljovic weg te blazen

Michael Smith Premier League Darts 2018 Cardiff

Michael Smith is nog altijd ongeslagen in de Premier League Darts 2018, terwijl Mensur Suljovic na de 7-2-nederlaag nog wacht op een eerste punt. De afgelopen weken speelde Suljovic sterk en overlegde zelfs het hoogste toernooigemiddelde. Dat bracht geen resultaat en uiteindelijk ook een tik voor zijn zelfvertrouwen. Een vroege break kon hij nog rechtzetten, daarna liep Smith toch eenvoudig naar de overwinning.

116-finish valt uit de lucht

Terwijl Smith nog druk bezig was om zijn vingers op te warmen kreeg hij de eerste leg toch cadeau. Suljovic miste bulls-eye en daarna ook zijn favoriete dubbel-14. In de tweede leg kwam er een 68-finish overheen voor alweer 0-2 voor Smith. Scorend kon de Engelsman alleen heel weinig klaarspelen en daardoor kon Suljovic terugkomen. De Oostenrijker maakte 2-2, terwijl Smith inmiddels was afgezakt tot een gemiddelde van 83. De 116-finish voor een nieuwe break kwam dan ook echt totaal uit de lucht vallen.

Opeens gaat het heel hard

Het gaf Bully Boy het vertrouwen om de triple-20 opeens wel te vinden (2-4) en zette Suljovic opnieuw onder druk. De Oostenrijker moest zich zien te redden vanaf 117 en kon tops niet vinden. Dubbel-14 zorgde voor een dubbele break en Suljovic liet het zichtbaar lopen. Hij begon in rap tempo de pijlen naar het bord te gooien, miste in zijn eigen leg nog maar eens vanaf 49 en zo was het liefst 7-2 en had Smith zijn gemiddelde toch nog op weten te werken naar 94,8.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts