Connect with us

Premier League Darts

Smith pakt ook van Gurney de cadeautjes gretig uit

Michael Smith heeft zijn tweede overwinning geboekt in de Premier League Darts 2018. Bully Boy won van Gary Anderson, kende een uitmuntend weekend met een UK Open Qualifier-titel en nu moest Daryl Gurney eraan geloven. De Noord-Ier miste in de slotfase te veel dubbels en gaf het daarmee uit handen.

Vliegende start Smith valt stil

Smith ging als een komeet van start met een 70-finish in zijn eigen leg, gevolgd door een bulls-eye 124-finish. Zijn eigen leg was opnieuw geen probleem vanaf 72, voor Gurney zijn eigen leg met een 14-darter kon houden. Smith viel vervolgens even stil en was niet in vijf beurten uit door drie missers vanaf 28. Gurney profiteerde, gooide vijf keer triple-20 er achteraan en zo was het gelijk: 3-3.

Gurney mist de kansen

Scorend herpakte Bully Boy zich met een 180’er, om Superchin toch de kans te geven. De Noord-Ier miste de kans vanaf 68 en daarna gooide Smith opnieuw een 180’er zonder als eerste op een dubbel te staan. Gurney vond dubbel-10 voor 4-4, om in de negende leg zijn tweede 180’er te gooien. Smith counterde met alweer zijn vierde voor een sterke 13-darter. Scorend nam de Engelsman ook in de tiende leg de overhand, maar drukte niet door. Gurney liet het alleen afweten met vier missers op dubbel-16. Zo kwam de break en miste Gurney ook nog bulls-eye. Zo was het met een 64-finish gedaan.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts