Connect with us

Pro Tour

Smith pakt tweede titel tegen Lewis; halve finale De Zwaan

Michael Smith heeft zijn topprestatie van afgelopen donderdag in de Premier League een direct gevolg gegeven door het zevende Players Championship te winnen. Bully Boy liep in de finale over Adrian Lewis heen. Jeffrey de Zwaan was de beste Nederlander met een halve finale. Nathan Aspinall gooide een negendarter tegen Alan Norris.

Smith begint belofte echte waar te maken

Al jaren wordt Michael Smith gezien als een toptalent, alleen met name op televisie komt het er lang niet altijd uit. Dit jaar lijkt alles op zijn plaats te vallen. In de Premier League heeft hij zeven van zijn negen duels gewonnen en schreef eerder dit jaar ook al een UK Open Qualifier op zijn naam. Afgelopen donderdag veegde Smith de vloer aan met Raymond van Barneveld, door hem met 7-0 te verslaan. De enige gemiste dart op een dubbel was bulls-eye voor de 170-finish. Ook op de Pro Tour was hij nu uitmuntend.

Hoge finishes doen het in finale

In de eerste ronde werd het 6-0 tegen Eddie Dootson met alweer een gemiddelde van 113, daarna won hij van Gary Eastwood, Jermaine Wattimena (6-5), Kyle Anderson, James Wilson en Dave Chisnall. Chizzy had een dart op bulls-eye om de zege te pakken. In de finale moest Adrian Lewis eraan geloven. Jackpot had een loodzware loting, want in de openingsronde wachtte Van Barneveld. Lewis won met 6-3 en versloeg daarna Ritchie Edhouse, Jamie Lewis, Nathan Aspinall, Stephen Bunting en Jeffrey de Zwaan. Met een 158- en 130-finish nam Smith in de finale een 3-2-voorsprong, om met een 81-finish al naar 5-2 te lopen. Twee legs later was het gedaan.

De Zwaan maakt weer indruk

Jeffrey de Zwaan was opnieuw de beste Nederlander. Hij stond al twee keer in de finale, waarin telkens Gary Anderson te sterk bleek. Nu kwam hij tot de laatste vier, dankzij een aantal sublieme zeges. Met name tegen Benito van de Pas was The Black Cobra indrukwekkend met een gemiddelde van 116. Het bracht hem dan ook de 6-0-zege. Verder werden Jarred Cole, Jan Dekker, Robert Thornton en Max Hopp verslagen, voor Lewis hem afstopte. Vincent Kamphuis, Deker, Wattimena en Ron Meulenkamp haalden de laatste-32. Dat was ook het eindstation van Rob Cross. In de elfde leg stond Cross na negen pijlen op 11 en mocht door een 81-finish van Cristo Reyes niet eens meer terugkomen.

Delen:

Meer over Pro Tour