Connect with us

World Series of Darts

Smith scoort in Shanghai zijn eerste televisietitel

Michael Smith World Series Shanghai Darts

Michael Smith heeft zijn eerste televisietoernooi bij de PDC te pakken. Bully Boy werd al eens wereldkampioen bij de jeugd, haalde dit jaar de finale van de Premier League Darts en schreef diverse European Tour- en vloertoernooien op zijn naam. Op de Shanghai Darts Masters was het raak voor de eerste grote buit.

Sterke kwartfinales van favorieten

Smith ontliep in de kwartfinale Gary Anderson, doordat Royden Lam de Schot vrijdag pootje wist te lichten. De Engelsman liet zich niet verrassen en wist met 8-5 te winnen. Michael van Gerwen versloeg Daryl Gurney met 8-4, door vooral sterk te finishen. Gurney zit juist in een zichtbaar moeilijke fase en ook nu wilde het niet vlotten. Zo is er voor hem richting de World Matchplay nog huiswerk. In de onderste helft van het schema speelden Rob Cross en James Wade en topduel. The Machine ging uiteindelijk met 8-3 onderuit, door een 106,23 gemiddelde van Cross. Wade bleef zelf steken op 99,21. Daar tegenover worstelden Peter Wright en Gerwyn Price zich naar de eindstreep. Wright had het voortouw, miste matchdarts en gaf Price in de slotleg nog de kans. Ook de Welshman miste, waardoor Snakebite toch met 8-7 won.

Favorieten zaken in de loop van de dag weg

Opmerkelijk genoeg wisten veel spelers in de loop van de dag hun niveau niet vast te houden. Miste Van Gerwen in de eerste partij bijna geen dubbel, tegen Smith wilde het juist totaal niet lukken. De Engelsman nam een 4-0-voorsprong, doordat Van Gerwen vier pijlen op de dubbels miste. Hij kwam nog terug tot 4-3 en 5-4, daarna volgden opnieuw de missers voor 4 uit 20 op de dubbels. Cross had ook geen al te sterke halve finale, maar wist nog wel te winnen van Wright (8-5), maar in de finale kwam de wereldkampioen niet opdagen. Met 2 uit 9 op de dubbels en ook magere scores (92,12) kon hij geen weerstand bieden aan Smith. Bully Boy haalde namelijk wel zijn niveau en wist opnieuw gelijk naar 4-0 te walsen. Vanaf 4-2 werd het daarna liefst 8-2.

Shanghai Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts